Ultima oră

Oprisan il vrea judecat pe Dragos Mircea

Cristi Irimia
22 sep 2007 1098 vizualizări
Ieri la Tribunalul Vrancea a avut loc primul termen al recursului formulat de catre Consiliul Judetean Vrancea impotriva hotaririi Judecatoriei Focsani, care a confirmat rezolutia de neincepere a urmaririi penale in ceea ce-l privea pe subprefectul Dragos Mircea.

A debutat recursul in dosarul in care fostul subprefect a primit NUP

Rezolutia apartinuse Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, institutie sesizata de Marian Oprisan, presedintele CJ, cu privire la presupuse abuzuri ale actualului prefect. Dragos Mircea fusese acuzat de Oprisan ca a dat aviz de legalitate hotaririlor adoptate de catre un numar de 22 de consilieri, care-l indepartasera din functie pe seful CJ in toamna anului trecut, in conditiile in care sedinta consilierilor de la Ateneul Popular fusese considerata nelegala. Suspendat atunci din functie, Marian Oprisan l-a acuzat pe Dragos Mircea ca nu avea calitatea sa dea aviz actelor emise de cei 22 de consilieri, astfel ca subprefectul a ajuns sa fie cercetat de procurori. "în mod fals numitul Dragos Mircea Valentin a facut mentiunea in cuprinsul adresei 7760 din 09.10.2006 ca «hotaririle din 27.09.2006» sint legale, atestind in acest mod o imprejurare necorespunzatoare adevarului, in conditiile in care numitul Mircea Dragos Valentin cunostea ca aceste documente au un vadit caracter nelegal si nu sint acte administrative, neputind fi asimilate unor hotariri ale autoritatii publice judetene", a scris Marian Oprisan in plingerea facuta la Parchet. Judecatoria Focsani a respins, la fond, actiunea CJ-ului, iar acum Oprisan a facut recurs. La primul termen, desfasurat ieri, s-a depus o cerere de aminare din partea recurentei, pentru angajarea unui aparator.

(Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.