Ultima oră

Barbieru a fost repus in functie de instanta

Cristi Irimia
21 sep 2007 1248 vizualizări
Tribunalul Vrancea a admis actiunea formulata de Banel Barbieru, directorul Scolii 2 Bordeasca Veche (Tataranu), demis din functie pe 23 august de catre Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea

Barbieru a contestat in instanta decizia de sanctionare luata impotriva sa, completul alcatuit din judecatoarele Victoria Manole si Sonia Rosu admitind actiunea. Astfel, exceptia nulitatii absolute, invocata de Barbieru, cu privire la decizia ISJ, a fost admisa, instanta hotarind reintegrarea in functie a reclamantului. Totodata, s-a dispus si plata drepturilor aferente pentru perioada in care Barbieru nu s-a mai aflat in postura de director. Inspectoratul poate face recurs impotriva deciziei in termen de 10 zile de la comunicarea deciziei Tribunalului Vrancea. Tot ieri a fost programata si ordonanta presedintiala prin care ISJ Vrancea solicita instantei ca Barbieru sa predea cheile de la secretariarul Scolii din Bordeasca Veche. In aceasta speta s-a dat un nou termen, pentru a se remite o copie dupa actiune si piritului. Intre Barbieru si Iordache Bostan, inspector sef al ISJ, mai exista un proces pe rol cu termen pe 26 septembrie. Este vorba de ordonanta presedintiala prin care Barbieru a cerut suspendarea aplicarii deciziei ISJ in ceea ce-l priveste, dar si obligarea institutiei in cauza de a-l mentine in functia de director, pina la judecarea fondului. Insa cu decizia de astazi, ordonanta respectiva ramine "in aer". Cu siguranta ca tevatura in jurul "cazului Barbieru" nu se va termina prea curind. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.