Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
20 sep 2007 790 vizualizări
Cei trei candidati vrinceni care au participat la concursul pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii au trecut cu brio si de probele 2, respectiv 3.

Vrincenii au fost admisi la INM

Astfel, Madalina Popescu a luat 54 de puncte din 100 posibile la proba de verificare a rationamentului

logic, in contextul in care era obligatorie cumularea a minimum 30 de puncte. Apoi, Iolanda Agafitei a luat 52 de puncte, iar Danut Cristea 51, in cadrul aceleiasi probe. La proba interviului, cea mai mare nota dintre vrinceni a luat-o Agafitei (9,94), urmata de Popescu (9,48) si Cristea (9,02). Rezultatele si mediile finale vor fi anuntate pe 25 septembrie. (Cristi IRIMIA)


Simbata, ziua fara masini


In week-end masina nu are ce cauta in oras. Focsaniul va celebra "Ziua europeana fara masini", iar intre orele 10.00 - 14.00 va fi oprita circulatia rutiera pe bulevardul Unirii, intre intersectia cu strada Unirea Principatelor si intersectia cu strada Stefan cel Mare, aceasta parte a bulevardului devenind artera pietonala pentru citeva ore. Evenimentul eco va da posibilutatea celor mici sa se plimbe cu bicicletele, rolele sau sa joace baschet. (I. C.)


Data limita la taxe si impozite


Cetatenii municipiului Focsani care inca nu si-au achitat darile la bugetul de stat mai au timp pina la finele acestei luni sa isi plateasca impozitul pe apartament sau cel pe autoturism. Primaria Focsani anunta ca taxele pentru semestrul II, respectiv cota de 50%, se pot achita pina la 30 septembrie, dupa aceasta data fiind percepute majorari de 0,1% pentru fiecare zi de intirziere. (I. C.)


Ajutoare din Ardeal


Localnicii din comuna Tanasoaia au primit ajutoare din Ardeal dupa ce au avut de suferit in urma inundatiilor din data de 5 septembrie. Satenii din Tanasoia si satul Feldioara au primit vizita unei delegatii din orasul sibian Medias. Mai multi cetateni din acest oras au donat produse pentru ajutorarea sinistratilor. Acestia au primit alimente, articole de imbracaminte dar si lemne de foc pentru ca se apropie sezonul rece si oamenii nu au cu ce sa se incalzeazsca. Localnicii au primit cu mare bucurie ajutorale si aproape ca plingeau, nevenindu-le sa creada ca cineva s-a gindit si la ei. (Dan CHIRIAC)


"Saptamina Bibliotecii" Adjudene in pregatire


Cea mai cunoscuta manifestare organizata anual de Biblioteca Municipala "Elena Lahovary" din Adjud, in speta "Saptamina Bibliotecii", se va desfasura intre 15 si 21 octombrie. Ca de fiecare data programul manifestarii va cuprinde expozitii, lansare de carte, seminarii pe chestiuni europene, dezbateri pe teme culturale etc. Pentru editia a XXIV-a, prof. Tatiana Valea, directorul institutiei, vrea sa ofere iubitorilor de lectura o saptamina prin care sa aduca Biblioteca mai aproape de cititori. "Lucram la programul acestei manifestari, program pe care nu vrem sa-l divulgam, dar care va fi, speram, o surpriza placuta pentru adjudeni. Pina atunci se afla in derulare «Ora de lectura» si «Usi deschise». Ieri, profesoara

Adriana Bocman de la Scoala nr. 4 a insotit copii la Biblioteca, iar de pe 17 septembrie pina pe 28 septembrie se va desfasura programul «Usi deschise»", ne-a spus prof. Tatiana Valea. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.