Ultima oră

Piinea cea de toate zilele, vinduta in conditii neigienice

Mihaela Beșleagă
20 sep 2007 872 vizualizări
Piinea si produsele de panificatie au fost subiectul unui control national desfasurat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) în perioada 20 - 30 august. La doua societati vrincene, LA GHEORGHIU SRL Popesti si LDN"95 COMSERV SRL Urechesti, s-a constatat nerespectarea conditiilor de transport, depozitare si comercializare a piinii si a produselor de panificatie.

Aproape 25 de tone de piine au fost oprite de la comercializare

Navetele din material plastic erau murdare, asezate de multe ori direct pe paviment, piinea nepreambalata era vinduta in regim de autoservire sau manipularea era facuta de personal angajat fara echipament de protectie adecvat, in conditiile in care aceleasi persoane manipulau si banii. Aceste abateri au fost constatate la circa 21% dintre operatorii economici controlati. Pentru deficientele constatate la brutarii si la agentii care comercializau aceste produse s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a circa 24.900 kg de piine si produse de panificatie, amenzile contraventionale date pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor insumind 1.232.800 lei. Consumatorii sint sfatuiti sa acorde o atentie deosebita modului de comercializare, conditiilor igienico-sanitare din magazin si ale personalului de servire si sa refuze produsele pentru care au indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.