Ultima oră

Sarbatoare cu pircalab la Panciu

Iulia Crețu
19 sep 2007 725 vizualizări
Pancenii vor celebra la finele saptaminii "Zilele orasului Panciu", manifestari care se vor intinde de vineri pina duminica.

Vineri debuteaza editia 2007 a "Zilelor orasului Panciu"

Editia 2007 a evenimentului este organizata de Primaria si Consiliul Local si va aduce locuitorilor intilniri cu oamenii de renume ai orasului de pe Susita, lansari de carte, parade militare, competitii sportive si spectacole artistice, dar si petreceri cu must si mititei. Manifestarea va debuta vineri, de la orele 11.00, cu o sedinta a Consiliului Local, in care se va decerna titlul de "Cetatean de Onoare" profesorului universitar George Burdea din New Jersey, fiu al orasului Panciu. Tot vineri se va inaugura memorialului Ionel Brandabur si se vor lansa citeva carti ale celor mai cunoscuti scriitori vrinceni. A doua zi de manifestari va debuta cu o slujba de pomenire a Sfintului Teodosie de la Manastirea Brazi si cu o depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor. In centrul orasului oamenii vor putea admira parada fanfarei militare a UM 01470 Focsani. Dupa cuvintul de "Bun venit" adresat participantilor de catre primarul Ion Petre, care se intituleaza "pircalab" in invitatia evenimentului, se vor desfasura demonstratii de karate si un moment artistic sustinut de trupa "Dance Control". Cei care vor trece pe la Panciu de Zilele orasului isi vor putea cumpara si mici suveniruri de la tirgul mesterilor populari, iar agricultorii pot vizita tirgul de masini si utilaje agricole. Tot simbata sint programate intreceri sportive, iar ziua se va incheia cu un spectacol folcloric transmis in direct de postul de televiziune "Favorit". Ultima zi a sarbatorilor va fi un maraton de muzica, dans si distractie alaturi de numerosi artisti. In incheiere, spectatorii se vor delecta cu un foc de artificii. Pentru ca a pregatit serbari cu vizibile accente electorale in conditiile austeritatii bugetare, consilierii panceni nu au fost de acord ieri sa suplimenteze bugetul sarbatorii cu inca 40.000 de lei, necesari remunerarii artistilor, pe linga cei 50.000 de lei alocati intr-o sedinta precedenta. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.