Ultima oră

Vrincenii nu s-au inghesuit la biletele ieftine pentru litoral

Mihaela Beșleagă
15 sep 2007 611 vizualizări
In programul "Litoralul pentru toti" preturile se incadreaza intre 109 lei la hotel de 1 stea si 199 lei la un hotel de 3 stele, pentru sase nopti de cazare u solicitarile au fost mai putine, desi oferta este mai bogata in acest an

Vrincenii care nu au reusit sa ajunga pe litoral in timpul verii mai pot inca sa profite de programul social "Litoralul pentru Toti", prin care pot petrece o saptamina la mare pe bani putini. Varianta de toamna a "Litoralului pentru toti" se va incheia oficial la sfirsitul lunii septembrie. Cu toate acestea, majoritatea biletelor s-a epuizat deja. Agentii de turism cred ca in acest an programul nu a avut atit de mult succes comparativ cu alti ani, numarul biletelor cu pret redus vindute fiind mai mic. Una dintre explicatii ar fi vremea rece si ploioasa din aceasta perioada sau faptul ca vrincenii au preferat sa dea un ban in plus si sa se bucure de soare si valuri in plin sezon. "Spre deosebire de anul trecut, am avut mai putine solicitari pentru acest program. Am vindut doar 10 bilete, toti cei care au vrut au primit locuri, in special tineri si familii. Poate si din cauza vremii urite multi au evitat litoralul in septembrie. Anul trecut am avut solicitari mai numeroase, dar au fost locuri mai putine", ne-a spus Victor Serbanica, de la o agentie de turism din Focsani. Anul 2007 este considerat in mod unanim ca fiind sezonul de renastere al litoralului romanesc. Programul "Litoralul pentru toti", initiat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului, beneficiaza de aproximativ 10 - 12.000 de locuri de cazare la preturi reduse si cuprinde doua oferte. în primul caz, este vorba de un program adresat numai categoriilor sociale cu venituri mici - elevi, studenti, someri, pensionari, invalizi, veterani de razboi, revolutionari sau urmasi ai acestora. Cei ce opteaza pentru primul tip de oferta trebuie sa faca dovada ca se incadreaza intr-una din categoriile sociale mentionate, atit la cumpararea biletelor de la agentiile de turism cit si in momentul cazarii la hotel. A doua oferta se adreseaza tuturor categoriilor de turisti, pe principiul "primul venit, primul servit". Comisionul cedat agentiilor de turism este 10% din valoarea serviciilor. Tarifele difera in functie de numarul de stele si de locatia statiunilor. In statiunea Mamaia, preturile pentru pachetul de 6 nopti sint: la hotel de 2 stele 169 lei/persoana si la hotel de 3 stele 199 lei/persoana. In statiunile din sudul litoralului preturile sint mai mici, pentru un sejur de 6 nopti veti plati: la hotel de 1 stea 109 lei/persoana, hotel 2 stele 139 lei/persoana, hotel 3 stele 169 lei/persoana. Daca vreti sa ajungeti la mare in acest an, grabiti-va, poate aveti noroc sa mai prindeti un bilet cu pret redus! (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.