Ultima oră

De azi se reia furnizarea apei calde

Iulia Crețu
14 sep 2007 564 vizualizări
ENET SA mai are de dat 5,2 milioane RON din datoriile catre Distrigaz. Pina la achitarea lor, gazul e furnizat la parametri injumatatiti

Focsanenii au motiv de bucurie. Revizia anuala a societatii locale pentru producerea si furnizarea apei calde menajere, SC ENET SA, s-a incheiat. Daca inceputul acestei saptamini l-am petrecut cu dusuri scotiene sau cu bai la lighean, de astazi dimineata, de la ora 8.00, se reia furnizarea apei calde la robinet, in parametri cit de cit normali. Fierbinteala apei la dus va fi influentata de calitatea furnizarii de gaz metan de catre Distrigaz SUD Bucuresti. Pentru restantele mari la plata ENET a fost nevoit sa lucreze cu numai 50% din cantitatea de combustibil inca de luna trecuta. "Am avut de efectuat reparatii planificate, lucrari care necesitau oprirea centralei. Grosul lucrarilor s-a facut insa dupa politica noastra, aceea de a deranja cit mai putin cetateanul si fara a opri furnizarea apei calde", ne-a declarat Valter Popescu, directorul ENET SA Focsani. Intre timp, in urma efectuarii unei serii de plati, datoria ENET catre furnizorul de gaz metan a scazut la numai 5,2 milioane RON (52 miliarde lei vechi). Reprezentantii ENET adauga insa ca, desi era in prag de a opri furnizarea apei calde in intreg orasul pentru restante la facturi, populatia nu plateste mai bine. 70% dintre cetatenii conectati la sistemul centralizat de incalzire au datorii la utilitati. "Am mai primit niste bani si la recenta rectificare bugetara si speram ca pina la debutul sezonului rece sa achitam datoriile. Distrigaz a impus restrictii la furnizarea gazului, cu 50% mai putin, pina se achita tot. Chiar si asa, nu s-a simtit o ameliorare a platilor. Trebuie sa gindim o metoda mai rapida de recuperare a debitelor", a adaugat directorul ENET Focsani. In acest moment centrala termica a orasului are de recuperat de la populatie facturi de 6,1 milioane RON (61 miliarde lei vechi). In topul datornicilor figureaza rau-platnici si cu peste 10.000 RON restante.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.