Ultima oră

Clarvazatoarea «Anita» a provocat o gaura BRD-ului

Cristi Irimia
14 sep 2007 1474 vizualizări
O focsaneanca risca ani grei de puscarie dupa ce a delapidat de la banca 25.000 de euro. Suma a fost data unei tinere de 25 de ani din Bucuresti, "Anita", care a pacalit-o ca ar fi clarvazatoare. "Moartea ta este iminenta. Daca nu-mi dai bani sa fac sedinte de spiritism, vei muri!", a pacalit-o bucuresteanca din Chitila

O focsaneanca risca sa petreaca ani buni dupa gratii dupa ce a delapidat 25.000 de euro din conturile unui om de afaceri din Bucuresti, care avea un cont deschis la BRD. Potrivit procurorilor vrinceni, Daniela Sirbu, absolventa a Institutului Bancar din Bucuresti, a facut o serie de aplicatii informatice in reteaua BRD Focsani, profitind de faptul ca lucra in cadrul institutiei bancare vrincene ca administrator mijloace de plata. In urma masinatiunilor cu conturile bucuresteanului, care dispunea de peste 50.000 de euro, Daniela Sirbu a transferat de doua ori suma de 11.700 de euro pentru un motiv cit se poate de inconstient. Deceptionata in dragoste, focsaneanca de 38 de ani a apelat la o asa-zisa "clarvazatoare" din Bucuresti, "Anita", pentru a o ajuta. Dupa ce i-a cerut 400 de lei pentru o prima intilnire, "Anita", bucuresteanca fara ocupatie - pe numele sau real Carmen Chivea - a mai avut o alta pretentie. I-a cerut Danielei, dupa ce a aflat ca lucreaza la banca din Focsani, uriasa suma de 10.000 de lei. Simulind diverse ritualuri aparent specifice clarvazatorilor, "Anita" i-a spus credulei Daniela, care s-a dus in Capitala la ea, ca va muri daca nu apeleaza la ritualurile de indepartare a "Doamnei cu coasa"! Se pare ca focsaneanca a crezut povestile de adormit copiii debitate de catre "Anita" si a scos de la BRD Bucuresti suma de 10.000 de lei. Pentru ca i s-a spus ca e nevoie de continuarea "sedintelor" de ... spiritism, altfel va muri, Daniela Sirbu a facut "combinatiile" necesare cu contul omului de afaceri din Bucuresti, prin reteaua informatica a BRD Focsani, asa cum am precizat anterior. Ulterior, dupa ce a ridicat 23.400 de euro, a virat aceasta suma intr-un cont apartinind "Anitei".


Si-a recunoscut fapta


Operatiunile ilicite au fost descoperite chiar in zilele in care erau efectuate, in iunie anul trecut, cu ocazia verificarilor de rutina ale functionarilor BRD. Pusa in fata faptelor descoperite si reclamata oamenilor legii, Daniela Sirbu si-a recunoscut si a regretat fapta comisa. Acum ea urmeaza sa raspunda in fata judecatorilor pentru delapidare si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. In ceea ce o priveste pe Carmen Chivea, alias "Anita", care-si dadea anunturi in ziarul Ziua, aceasta a fost scoasa de sub urmarire penala. Procurorul Florin Tirlea, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani, a ajuns la concluzia ca declaratiile date de aceasta in fata reprezentantilor BRD, cu privire la ridicarea sumelor de bani oferite de Daniela Sirbu, nu au produs consecinte juridice. Practic, focsaneanca i-a virat banii in cont iar "Anita" i-a scos si s-a folosit de ei. BRD s-a constituit parte civila in proces, sperind sa-si recupereze cei aproximativ 25.000 de euro delapidati, pentru a-i repune in conturile omului de afaceri. Danielei Sirbu nu-i ramine decit sa o dea in judecata pe "Anita", eventual pentru inselaciune, in speranta ca-si va recupera banii de la aceasta. Sansele ca "Anita" sa returneze suma sint infime, mai ales ca a fost scoasa de sub urmarire penala, cita vreme Daniela Sirbu i-a dat de buna voie banii. Focsaneanca ar putea invoca faptul ca a fost instigata de "Anita" la infractiunile pe care le-a comis, urmind ca magistratii sa decida temeinicia acestei variante. Daca va fi gasita vinovata, Sirbu risca sa stea dupa gratii intre 1 si 15 ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.