Ultima oră

Padurile Vrancei, revendicate in procent mai mare de 100%

Mihaela Beșleagă
13 sep 2007 661 vizualizări
Proprietarii solicita 89.495 hectare de paduri, insa doar 68.000 hectare sint in administrarea Directiei Silvice

Procesul de retrocedare al padurilor din Vrancea se afla in plina desfasurare. Suprafete mari de paduri au fost retrocedate in ultima perioada proprietarilor, acest lucru reflectindu-se pozitiv in scaderea taierilor ilegale de material lemnos. Pina la aceasta data, prin Legea 247 din noiembrie 2005, au fost validate pentru retrocedare 18.400 de hectare de padure, iar 16.367 hectare au fost puse deja in posesia proprietarilor. Suprafata totala de paduri solicitata la acest moment, respectiv 89.495 hectare, depaseste suprafata pe care Directia Silvica o are in administrare, aproximativ 68.000 hectare. "Daca ar fi sa retrocedam toata suprafata care este solicitata, ar trebui sa luam si din padurile din judetele apropiate, din Covasna si Harghita. Comisia judeteana va verifica toate aceste cereri pentru a vedea daca sint conforme sau nu cu realitatea", a afirmat Petrica Tudosa, directorul Directiei Silvice Vrancea. Directia a actionat in instanta unele decizii ale Comisiei judetene, cum a fost si cazul retrocedarilor controversate de la Mera. In acest moment, Directia Silvica are pe rol 22 de procese legate de retrocedari si se preconizeaza ca vor urma si altele. "Intentionam sa actionam in instanta si alte decizii ale comisiei judetene, insa vrem ca mai intii sa avem si documentatia necesara, ca sa stim pe ce ne bazam", ne-a mai spus directorul Directiei Silvice, Petrica Tudosa. Conform Legii 1 au fost validate

pentru retrocedare 78.710 hectare, iar prin aplicarea Legii 18 proprietarilor li s-a recunoscut dreptul la 10.451 hectare de padure. Urmeaza punerea in posesie a acestora.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.