Ultima oră

Vidra: A murit in casa rudelor

Ziarul de Vrancea
12 sep 2007 904 vizualizări
Luni dupa-amiaza, un barbat din Focsani, a fost gasit decedat in casa nepoatei sale din satul Burca. Din primele verificari efectuate de politistii din Vidra, a rezultat ca Constantin Turturica, 57 ani, dupa ce si-a ajutat rudele la munca cimpului, a revenit la locuinta nepoatei sale si a spus ca-i este rau, decedind la scurt timp. Barbatul era cunoscut cu afectiuni cardiace. Cadavrul acestuia a fost transportat la necropsie pentru stabilirea cauzei mortii. (Cristina Palade)

Movilita: Lovit de bena


Luni dupa-amiaza, un tinar care lucra ca zilier pe raza comunei Movilita, a fost lovit, din neatentie, de o bena in timp ce incerca sa o aseze pe sasiul unei remorci. In urma incidentului, Gabriel Rusu, 27 ani, din comuna vasluiana Iana, a fost transportat la spitalul din Panciu, unde a primit primele ingrijiri medicale. Ulterior, tinarul a fost transportat la Spitalul Judetean "Sf. Pantelimon" Focsani. Politistii din Movilita continua cercetarile pentru a stabili in ce conditii s-a petrecut evenimentul. (Cristina Palade)


Femeia luata de viitura nu a fost gasita


Maria Vlad, 64 ani, din comuna Movilita, nu a fost gasita nici la o saptamina de la inundatii. Cautarile femeii au fost reluate, ieri, de catre localnici, pompieri, jandarmi si politisti in zona poligonului de tir de la Haret. Femeia, impreuna cu sotul ei, Ion Vlad, in virsta de 58 ani, au incercat sa treaca piriul Zabrautel cu o caruta, miercurea trecuta, dar au fost surprinsi de viitura. In citeva minute, caruta si calul au fost ingropate in mil, in timp ce sotii Vlad au fost dusi de apa spre riul Siret. Mai in putere, barbatul a reusit sa se salveze in ultimul moment si a fost gasit de pompieri. (Cristina Palade)


Soferi trimisi in judecata


Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani a trimis ieri in judecata

doi vrinceni acuzati de infractiuni prevazute de O.U.G. nr. 195/2002 republicata. Este vorba despre Marian Eugen Albu, care a refuzat sa se supuna recoltarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, dupa ce a fost prins baut la volan, cu 0,85 de grame alcool la mie in aerul respirat. Al doilea vrincean trimis in judecata este Dorinel Ciocata, care a condus un autovehicul cu 1,45 de grame alcool la mie, in singe. Ambii si-au recunoscut faptele si acum vor fi judecati de instanta. (Cristi Irimia)


Turul Vrancei


S-a reluat procesul lui Coman Andrei


Judecarea recursului formulat de catre procurorii Departamentului National Anticoruptie impotriva sentintei de achitare a fostului director al Casei Judetene de Pensii, Andrei Coman, s-a aminat pentru luna octombrie. Dosarul s-a reluat ieri, insa la dosar au fost depuse cereri de aminare, astfel ca magistratii galateni se vor pronunta peste o luna in privinta deciziei date de Tribunalul Vrancea in luna martie a. c. Coman Andrei a fost acuzat de catre DNA ca a luat mita 15.700 de lei pentru a aranja o licitatie publica in favoarea unei firme vasluiene, Camadu SRL, careia i s-a incredintat un contract de reorganizare a arhivei institutiei. (Cristi IRIMIA)


Evitati zonele unde se asfalteaza


"Marea asfaltare" continua in Focsani. Numeroase strazi ale municipiului sint sparte si refacute, lucrul pe artele de circulatie dind batai de cap soferilor grabiti, dar si pietonilor care asteapta in statii midibuzul spre casa. Muncitorii repara atit strazile, dar inlocuiesc si pavajul cailor pietonale. In continuare se lucreaza la refacerea carosabilului si la trotuare pe str. Cuza Voda, Republicii, Ana Ipatescu si Eminescu. De asemenea, se continua fluxul tehnologic de executie a lucrarilor pina la finalizarea cu asfalt pe: Ovidenie, Cringului, Contemporanului, Gheorghe Sion, Renasterii, Petru Maior, Simion Mehedinti, Garofitei, Petre Stefu, Fratiei, Predeal, Dobrogeanu Gherea, Grigore Ionescu, Antrepozite,

Vilcele si Tigoianu. Municipalitatea atentioneaza participantii la trafic sa evite zonele intrate in santier si sa caute rute ocolitoare. (I. C.)


Convorbiri gratuite pentru sinistrati


Locuitorii din zonele afectate de inundatii vor putea vorbi gratuit de la telefoanele publice ale Romtelecom, cel putin in urmatoarele doua saptamini. De aceasta facilitate vor beneficia vrincenii din

localitatile Ruginesti, Pufesti, Boghesti, Tanasoaia, Corbita, Homocea si Fitionesti. Compania a anuntat ca, in total, peste 120 de posturi publice vor putea fi utilizate pentru convorbiri gratuite in retea, pentru ca persoanele care trec prin momente dificile sa poata ramina in legatura cu apropiatii si nu numai. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.