Ultima oră

Oprisan a cistigat procesul cu ANSVSA

Cristi Irimia
12 sep 2007 1138 vizualizări
Tribunalul Vrancea a respins recursul formulat de catre Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea, mentinind decizia Judecatoriei Focsani in ceea ce priveste anularea amenzii primite de Marian Oprisan, pe timpul gripei aviare, in 2006.

Presedintele CJ a scapat de amenda pentru ca nu i-a dat-o cine trebuia, nu pentru ca a fost nevinovat

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea fusese acuzat ca a patruns intr-un perimetru interzis din Bolotesti, obstructionind Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor sa-si desfasoare activitatea in mod corespunzator. Din acest motiv, Oprisan a fost amendat cu 5.000 de lei de catre medicul zonal al Directiei Veterinare, Romeo Constantinescu. La judecarea recursului, avocatul lui Oprisan, Codrut Balas, a invocat faptul ca procesul verbal nu a fost intocmit conform legii si, mai ales, faptul ca nu medicul zonal era imputernicit sa dea amenzi. "Doar directorul DSVSA putea da amenda, astfel ca se impune mentinerea sentintei instantei de fond si, implicit, respingerea recursului", a spus Balas. Dupa deliberari, completul alcatuit din magistratii Mihai Stoian, Adriana Copaci si Florentina Timofte a decis respingerea recursului. Hotarirea este definitiva. Concluziile care se pot trage de aici sint ca Oprisan a obstructionat activitatea ANSVSA, insa n-a primit amenda de la cine trebuia, plus ca procesul verbal a avut "fisuri". Baronul scapa iarasi de o amenda pe motive asemanatoare cu cele legate de amenzile pentru parcarea nelegala, cind a fost ferit bratul legii tot datorita unor imperfectiuni ale celor care ar fi trebuit sa completeze corect procesele verbale. Intentionat sau nu, Oprisan a fost, practic, ajutat indirect sa scape basma curata. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.