Ultima oră

Homocea si-a sarbatorit pentru prima data ziua

Mihai Boicu
10 sep 2007 2068 vizualizări
Autoritatile locale au organizat, timp de doua zile, "Zilele comunei" u edilii au inaugurat si un Camin Cultural in satul Lespezi, de 450.000 lei

Prima editie a "Zilelor comunei Homocea" s-a desfasurat timp de doua zile, simbata si ieri. Din pacate, prima zi a fost umbrita de ploaie, care s-a oprit abia noaptea, dupa terminarea spectacolului organizat pe scena de linga primarie. Programul a debutat cu o sedinta festiva a Consilului Local, la care au fost invitate persoane de vaza din comuna, multe plecate in alte judete. Doar o parte insa din cei 30 de invitati au onorat invitatia. Primarul Neculai Ionescu a spus ca vrea sa faca din "Zilele comunei" o sarbatoare cu traditie si si-a exprimat supararea ca evenimentul, programat cu doua luni in urma, a venit chiar dupa inundatiile de saptamina trecuta. "Cu un ochi rid si cu unul pling, deoarece la acestea inundatii nu am avut vicitime omenesti, insa s-au inecat animale, au fost inundate anumite suprafete de teren, iar o casa din satul Lespezi a fost distrusa", a spus primarul. Invitatii au spus ca este necesara o monografie a comunei, pentru ca istoria localitatii sa nu se piarda, iar altii si-au exprimat dorinta ca in urmatorii 5 - 10 ani comuna sa devina oras. In incheierea sedintei festive, edilul a oferit cite o sticla de sampanie de Panciu invitatilor, avind mentionate pe etichete semnificatia zilei cu care au fost oferite. Dupa aceea a avut loc un spectacol de dansuri populare si de societate, oferit de elevii din comuna, la care locuitorii s-au inghesuit sa-l vada in ciuda ploii. Dupa amiaza ar fi trebuit sa aiba loc si un meci al echipei locale de fotbal cu echipa din Panciu, insa acesta nu a mai putut avea loc din cauza terenului moale. Primarul pancean Ion Petre a venit pina la Homocea, insa nu a stat foarte mult.


Camin Cultural la Lespezi


Autoritatile locale au profitat de organizarea primei editii a "Zilelor comunei" pentru a inaugura Caminul Cultural din satul Lespezi, care a coincis si cu hramul bisericii din sat. Cladirea a fost ridicata incepind din 2 mai. Constructorul a fost asociatia familiala detinuta de localnicul Ion Munteanu. Caminul a inghitit de la bugetul local nu mai putin de 450.000 lei, iar localul va fi folosit si pentru organizarea de nunti. Panglica inaugurala a fost taiata de primarul Neculai Ionescu, seful sau de organizatie, deputatul PNL Nini Sapunaru si prefectul Dragos Mircea. Realizarea Caminului Cultural nu fost intimplatoare, deoarece primarul a dorit astfel sa-i atraga de partea sa de locuitori la alegerile de anul viitor, deoarece nu s-a bucurat de increderea lor la alegerile locale din 2004. La spectacolul folcloric care a avut loc seara au participat solistii Margareta Clipa, Geta Postolache si Ansamblul Tara Vrancei. Seara s-a incheiat cu o masa festiva. Programul celei de a doua zi a "Zilelor comunei Homocea" a inclus o omagiere a cuplurile de peste 50 de ani din comuna, peste 80 la numar. Consilul Local a alocat pentru prima sarbatoare a comunei suma de 45.000 lei, din care cea mai mare parte a fost cheltuita pe onorariile artistilor invitati sa le cinte localnicilor. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.