Ultima oră

Evaluarea inundatiilor de apropie de sfirsit

Mihai Boicu
10 sep 2007 669 vizualizări
Mai sint de verificat patru localitati din 35 u autoritatile sanitare actioneaza pentru prevenirea bolilor in zonele inundate u doua autospeciale si doua vidanje au fost trimise in ajutorul locuitorilor din Tecuci

Evaluarea localitatilor care au fost afectate de inundatii se apropie de sfirsit. Ieri, celor cinci echipe trimise pe teren pentru a cuantifica pagubele ploilor le mai ramasesera de evaluat patru localitati din totalul de 35. Actiunea de evaluare este condusa de Dragos Micu, sefului Inspectoratului de Stat in Constructii, iar din echipe fac parte specialisti din Prefectura, Consiliul Judetean, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si ISC. Potrivit ultimei situatii centralizate la Prefectura, prezentata simbata de prefectul Dragos Mircea, 253 de case au fost inundate, iar dintre acestea 14 au fost distruse. La acestea se adauga 416 anexe si 94 de gospodarii in care a intrat apa. Apele au mai inundat sapte scoli, doua gradinite, o biblioteca, doua camine culturale, doua posturi de politie si 195 de fintini. Pagubele la infrastructura au insemnat 1 km de drumuri nationale, 69,4 drumuri judetene, 110,8 km drumuri comunale, 1 km strazi, 132,1 km de ulite, 14 poduri distruse, 5 avariate, 6 podete distruse si 49 avariate, precum si doua punti pietonale distruse. Pe toate drumurile nationale se poate circula la aceasta ora, desi mai sint portiuni unde circulatia se desfasoara cu dificultate. La sedinta de simbata a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a aprobat acordarea de motorina pentru mai multe localitati care au nevoie de combustibil pentru utilajele care lucreaza la refacerea infrastructurii. "Situatia este sub control. Eu cred ca autoritatile locale din Vrancea s-au descurcat bine si au actionat prompt la aceste inundatii", a declarat prefectul Dragos Mircea. Simbata a inceput si distribuirea de alimente de prima necesitate pentru victimele inundatiilor, de care vor beneficia 941 de persoane.


Ajutor pentru Tecuci


Ieri, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta avea doua autospeciale si doua motopompe care actionau la Siscani - Adjud si in comuna Ploscuteni pentru a scoate apa din zonele inundate. Autoritatile din mai multe localitati au contribuit cu voluntari la operatiunile de inlaturare a efectelor inundatiilor. Astfel, la Homocea au actionat 15 voluntari, la Ploscuteni - 10 si la Marasesti - 6. "Autoritatea de Sanatate Publica are in teritoriu doua echipe a cite trei membri, care continua vaccinarea impotriva hepatitei A si antitetanos", a declarat Catalin Dragulescu, purtatorul de cuvint al Institutiei Prefectului. De asemenea, se distribuie medicamente impotriva bolilor diareice si substante pentru dezinfectarea fintinilor. La rindul sau, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor are doua echipe care lucreaza la ecarisare. Crucea Rosie a distribuit ajutoare, cu ajutorul voluntarilor, in Boghesti, Corbita, Tanasoaia si Homocea. Autoritatile din Vrancea nu au avut in vederea doar pagubele facute de ploi in judet, ci au dat o mina de ajutor si autoritatilor din Tecuci, judetul Galati, localitatea care a avut cel mai mult de suferit in urma ploilor de saptamina trecuta. Astfel, acolo au fost trimise doua autospeciale de la ISU si doua vidanje pentru scoaterea apei. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.