Ultima oră

Vin ajutoarele in localitatile distruse de ploi

Mihai Boicu
8 sep 2007 687 vizualizări
Din aceasta dimineata va incepe distribuirea produselor alimentare de stricta necesitate catre populatia localitatilor afectate de inundatii u Ministerul Muncii a decis sa ajute famiile care au avut de suferit in urma ploilor cu suma de 6 milioane de lei

Astazi va incepe distributia alimentelor de prima necesitate catre localitatile care au fost cele mai grav afectate de inundatiile din aceasta saptamina. Primele ajutoare au ajuns ieri la Agentia Nationala a Rezervelor de Stat si au fost depozitate in cladirea Vamii din Focsani. "Deja ne-am pregatit organizatoric si miine dimineata (azi - n.r.) la prima ora vom incepe distribuirea ajutoarelor catre localitatile care au facut solicitari. Este vorba de zona de nord - est a judetului, in localitatile Pufesti, Ploscuteni, Tanasoaia, Boghesti, Corbita, dar si in Gura Calitei si Fitionesti. Produsele vor fi distribuite cu camioane de la Garnizoana Focsani, care vor fi insotite de un delegat al Prefecturii si de jandarmi", ne-a declarat subprefectul Ion Oprea. Institutia Prefectului a trimis adrese tuturor acestor primarii, in care le-a cerut sa pregateasca locatiile pentru depozitarea ajutoarelor si persoanele responsabile cu primirea, gestionarea si distribuirea acestora. De asemenea, autoritatilor locale li s-a comunicat, cu aproximatie, si orele cind vor ajunge camioanele. La Vama au ajuns pina acum 3.700 kg de zahar, 7.400 litri ulei, 37.000 de conserve de carne si 18.566 sticle de doi litri cu apa minerala. "Am rugamintea sa se respecte strict destinatia alimentelor, pentru ca este vorba de un ajutor umanitar de la Guvernul Romaniei, sa fie distribuite numai persoanelor indreptatite si, bineinteles, cu identificarea acestora si cu semnaturile lor", a precizat subprefectul Ion Oprea. Tot astazi, in jurul prinzului, este asteptata sa soseasca cantitatea de 20 tone de motorina din cele 30 de tone solicitate Guvernului pentru interventiile necesare dupa inundatii. Astazi, la ora 9.30, a fost programata o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in care urmeaza sa se analizeze situatia operativa de la nivelul judetului si masurile care se vor lua in continuare.


6 milioane pentru sinistrati


Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse va aloca sase milioane de lei pentru persoanele afectate de inundatiile din 5 - 6 septembrie. Ministerul va supune aprobarii, in prima sedinta a Guvernului, un proiect de hotarire prin care se va suplimenta acordarea ajutoarelor. Familiile persoanelor care au murit in urma ploilor vor primi cite 5.000 lei pentru fiecare persoana decedata. Celelalte familii care au fost afectate de inundatii vor primi cite 200 de lei pentru fiecare membru de familie. Aceste ajutoare financiare au in vedere acoperirea nevoilor sociale ale familiei, adica alimente, medicamente si imbracaminte. Platile se vor putea efectua incepind cu prima zi dupa urmatoarea sedinta de Guvern, prin intermediul directiilor de munca judetene. In ceea ce priveste reparatia sau reconstructia caselor, Guvernul va acorda ajutoare in functie de evaluarile facute in teritoiru. In Vrancea, numarul comisiilor care trebuie sa se deplaseze in cele 32 de localitati care au avut de suferit a fost suplimentat. "Vrem ca de aceasta data sa facem o evaluare temeinica, nu ca in 2005 cind a fost nevoie sa revenim iar si iar. Preferam sa dureze mai mult decit sa repetam evaluarile", a declarat Catalin Dragulescu, purtatorul de cuvint al Institutiei Prefectului. Ca urmare a inundatiilor din urma cu trei zile, Prefectura si institutiile deconcentrate vor avea astazi si miine program de lucru normal. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.