Ultima oră

CAP-ul din Brosteni va fi scos la licitatie

Mihai Boicu
8 sep 2007 769 vizualizări
Ieri a avut loc o sedinta cu scintei a Consiliului Local Brosteni, in care alesii comunei au discutat despre solicitarile facute de mai multi locuitori revoltati ca nu au nici un beneficiu de pe urma cladirilor comunitatii.

Locuitorii au amenintat cu revolta daca autoritatile locale nu le iau in considerare cererea

Localnicii au cerut ca bunurile ramase din fosta Cooperativa Agricola de Productie sa fie scoase la licitatie, pentru ca imobilele sa nu se mai deterioreze iar banii sa fie folositi in interesul comunitatii. Oamenii s-au adunat ieri dimineata in fata Primariei, iar la fata locului au venit si mai multe echipaje de politie pentru a preintimpina eventualele probleme care puteau aparea. In cele din urma, membrii Consiliului Local au dat curs doleantei locuitorilor. "Au venit trei reprezentanti ai cetatenilor, cu o lista de semnaturi. Consilierii au adoptat in unanimitate propunerea ca bunurile fostei CAP sa fie vindute prin licitatie publica. Mai intii insa trebuie sa se faca trecerea din domeniul public in domeniul privat al comunei. Noi am fost in litigiu cu o societate pina prin 1996, dupa care unii au vrut sa vinda CAP-ul, altii sa-l inchirieze si de asta s-a taraganat foarte mult", ne-a declarat Ion Alanei, viceprimarul comunei. Banii obtinuti din vinzarea sediului fostului CAP si al atelierelor de reparare a utilajelor vor fi folositi, asa cum au cerut locuitorii comunei, la repararea celor patru biserici din Brosteni, in primul rind a celei din centrul localitatii. Gelu Oancea, unul dintre nemultumiti, a cerut ca in "Casa specialistului" sa nu mai locuiasca seful postului de Politie din comuna invecinata Mera, care a inchiriat cladirea pe numele sotiei sale. Constructia are destinatia de locuinta pentru angajatii primariei care sint din alte localitati. Viceprimarul a replicat ca, de fapt, contractul de inchiriere a fost incheiat de sotia politistului, care este angajata a Primariei Brosteni. O alta nemultumire a oamenilor este aceea ca in comuna nu mai exista dispensar veterinar de aproape un an, acesta functionind pina la desfiintare la parterul "Casei specialistului". "Pe medicul veterinar l-a dat afara primarul Gheorghe Calin, iar acum oamenii trebuie sa mearga cu vacile 16 kilometri pina la medicul de la Faroanele", ne-a spus Gelu Oancea. In lipsa primarului care sa dea explicatii, viceprimarul Ion Alanei spune insa ca va fi infiintat un nou dispensar veterinar intr-o cladire care a apartinut Federalcoop, chiar in centrul comunei, care va avea si o farmacie. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.