Ultima oră

Autoritatile sanitare merg pe urmele inundatiilor

Cristina Palade
7 sep 2007 757 vizualizări
Patru medici au plecat in teren pentru a recolta probe de apa din zonele afectate u daca imprejurarile o impun, autoritatile vor incepe procesul de vaccinare u reteaua de calculatoare a Spitalului Judetean a cedat miercuri seara din cauza unui fulger

Patru echipe ale Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), in frunte cu directorul Cornelia Draguna, au plecat in zonele grav afectate de ploi pentru a recolta probe de apa din fintini si instalatii de apa pentru analize in vederea realizarii probelor bacteriologice si chimice. In zilele urmatoare vor fi clorinate sursele de apa curate, iar cele poluate vor fi golite si curatate. Daca imprejurarile o impun, se va lua masura de vaccinare a populatiei. Pina atunci, medicii ii sfatuiesc pe vrinceni sa foloseasca apa imbuteliata, din surse sigure sau apa fiarta si racita. Daca apa este poluata cu substante chimice sau ingrasaminte, aceasta nu este buna de baut nici daca se fierbe. "Atragem atentia ca inundatiile pot duce la aparitia si extinderea unor boli specifice cum sint dezinteria, febra tifoida, hepatita acuta virala de tip A, dar si tetanosul, leptospiroza, malaria si meningita", ne-a declarat dr. Carmen Turcan, purtatorul de cuvint al ASP. Pentru a preveni aparitia acestor boli, populatia trebuie sa respecte o igiena riguroasa privind pastrarea si gatirea alimentelor. De asemenea, locuintele trebuie sa fie bine curatate si dezinfectate. "Trebuie sa fie atenti la cazurile de leptospiroza care se datoreaza urinei de sobolani, porci, soareci de cimp si care duc la cefalee, dureri musculare la cazurile usoare, iar la cele grave apare chiar icter", ne-a declarat medicul infectionist Doina Carteleanu, directorul medical al Spitalului Judetean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.