Ultima oră

Cit de liber este accesul la informatiile publice

Doina Ganea
7 sep 2007 695 vizualizări
Asociatia Pro Democratia si Transparency International Romania organizeaza astazi, la orele 12.30, in sala mica a Ateneului Popular, conferinta de lansare a publicatiei "Raport privind liberul acces la informatiile de interes public în Romănia - analiza comparativa 2003-2007".

Prin acest studiu, APD a dorit sa vina in sprijinul institutiilor si autoritatilor monitorizate prin enuntarea situatiei asupra nivelului de implementare a Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si prin formularea, impreuna cu reprezentantii acestora, a metodelor de imbunatatire a punctelor nevralgice identificate prin intermediul monitorizarii. "Care sint principalele probleme cu care se confrunta autoritatile din perspectiva implementarii Legii 544/2001?" si "Care sint solutiile care ar putea contribui la reducerea, pe viitor, a acestor probleme?" sint doar doua dintre intrebarile care au stat la baza monitorizarii incluse in acest raport. La evenimentul ce va fi moderat de profesorul Gabriela Obodariu, presedintele APD Club Focsani, si-au anuntat participarea reprezentantii institutiilor publice locale monitorizate. Problemele intimpinate pe parcursul monitorizarii in ceea ce priveste implementarea Legii 544/2001 sint subliniate ca fiind aspecte ce pot fi imbunatatite sau, dupa caz, schimbate. "Speram ca acest raport sa constituie un suport solid pentru conturarea unor strategii de imbunatatire a proceselor interne ale institutiilor publice prin care acestea furnizeaza informatii de interes public beneficiarilor lor - cetatenii", a precizat Gabriela Obodariu. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "O guvernare transparenta", implementat de APD in parteneriat cu Transparency International Romania (TI-Ro), cu sprijinul financiar al UE prin Phare 2004, Programul Societatea Civila. (Doina GANEA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.