Ultima oră

Stranierii pot fi atacati de tintarul tigru

Cristina Palade
7 sep 2007 1625 vizualizări
Vrincenii care se indreapta zilele acestea spre zona de nord-est a Italiei, în regiunea Emilia Romagna, districtul Ravenna, trebuie sa aiba grija la intepaturile de tintari care pot provoca febra Chikungunya.

Autoritatile au anuntat ca nu exista antidot impotriva febrei Chikungunya

Ministerul Sanatatii Publice aduce la cunostinta persoanelor care calatoresc in zona respectiva sa-si ia masuri de protectie, mai ales ca autoritatile italiene prevad ca, din punct de vedere climatic, sint intrunite conditii de persistenta a populatiilor de tintari, posibil chiar pina in luna noiembrie. Febra Chikungunya este transmisa prin intepatura tintarilor din specia Aedes albopictus, numita si "tintarul tigru", care provine din Asia. Boala se manifesta la un interval de 1-12 zile de la intepatura, prin aparitia brusca a febrei de peste 38 grade, cu durere de cap, mai ales frontala, prin eruptie cutanata si dureri articulare ce pot persista mai multe saptamini. "Persoanele care calatoresc in aceasta zona din Italia si care, la intoarcerea in tara, intr-un interval de 12 zile, prezinta simptomele mai sus amintite, sint rugate sa se prezinte de urgenta la spitalul de boli infectioase cel mai apropiat", recomanda Ministerul Sanatatii Publice. De retinut este faptul ca pentru intepatura de tintar nu exista inca un antidot, singurele modalitati de aparare impotriva acestora fiind purtarea de haine cu mineci lungi, pantaloni lungi, folosirea de plase speciale pentru acoperirea patului sau plase la geamuri si usi, precum si folosirea de creme si spray-uri de protectie. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.