Ultima oră

O bacauanca vrea o crama de la Vincon

Cristi Irimia
7 sep 2007 4452 vizualizări
Raluca Ciuperca sustine ca in 2001 a fost batuta de bodyguarzii condusi de fiul generalului Berechet, care au scos-o din casa de la Cotesti

Unul din depozitele Vinconului din comuna Cotesti ar putea fi executat silit in urmatoarele zile, daca Luchi Georgescu, manager general al companiei, nu va cadea la intelegere cu o bacauanca hotarita sa mearga pina in pinzele albe. Raluca Ciuperca a intentionat inca de acum trei zile sa mearga la Cotesti, impreuna cu executorul judecatoresc Gelu Coman, pentru a pune in executare o hotarire privind 8.600 de metri patrati de teren. "Pe baza unui decret neconstitutional ni s-a luat pamintul respectiv si constructiile de pe el, inca din 1950. Pe suprafata de teren respectiva exista o casa de locuit si o crama. Acum, figureaza a fi acolo un centru de vinificatie. Dupa mai bine de 10 ani in care am incercat sa ne recuperam proprietatile, avem mari dubii cu privire la respectarea drepturilor noastre de catre toate institutiile care ar trebui sa vegheze la acest lucru. In 1999, cei de la FPS Bucuresti si FPS Vrancea au fost notificati despre drepturile pe care ni le-am cistigat, dupa procese care au durat ani buni, insa nu s-a rezolvat mai nimic. Mai mult, in 2001 a mai fost facuta o executare silita, insa, dupa ce au plecat de la Cotesti executorul si oamenii legii, ne-am trezit cu aproape 30 de persoane care ne-au luat la bataie. Erau bodyguarzi condusi de baiatul generalului Nicolae Berechet, iar noi am fost scosi cu forta de acolo", sustine Raluca Ciuperca. Aceasta adauga ca, in drept, imobilul revendicat n-a iesit niciodata din proprietatea familiei sale. "Cei de la Vincon au cerut suspendarea executarii pe 3 septembrie, la mai bine de o luna dupa ce expirase termenul legal, adica pe 20 iulie, pentru ca pe 5 iulie fusesera notificati. Nu stiu pe ce motive au reusit sa ne suspende executarea", a adaugat femeia din Bacau. Raluca Ciuperca urmeaza sa aiba o intilnire cu avocatul bucurestean angajat de Luchi Georgescu sa negocieze situatia existenta. In functie de rezultatele intrevederii, bacauanca ar putea cere executarea silita sau va accepta o posibila oferta din partea celor de la Vincon SA. Raluca Ciuperca ne-a declarat ca, la inceputul acestui an, Luchi Georgescu i-a spus ca Vincon a cumparat de la FPS suprafata respectiva si ca nu are nici un motiv sa se dea la o parte de acolo, pentru ca a fost cumparator de buna credinta. Luchi Georgescu a venit ieri din strainatate, iar cotidianul nostru n-a reusit sa o contacteze pentru a-i cere un punct de vedere. De la sediul din Bucuresti al Vinconului ni s-a comunicat ca Luchi Georgescu ar urma sa ajunga astazi la Focsani, probabil pentru a negocia si ea cu Raluca Ciuperca. Georgel Costache, director in cadrul Vincon Vrancea, ne-a spus ca nu poate comenta situatia, nefiind in atributiunile sale acest lucru. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.