Ultima oră

Proiect pentru rezervatia naturala Poiana Muntioru

Iulia Crețu
7 sep 2007 1723 vizualizări
Zona este de o frumusete salbatica, bogata in specii de orhidee u pentru ca este frecventata de animale salbatice, rezervatia naturala face parte din Reteaua de Protectie a Carnivorelor Mari

Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea, impreuna cu Primaria Vintileasca si Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice va derula pina in vara anului urmator un proiect de constientizare a comunitatii locale cu privire la aria protejata de la "Poiana Muntioru". Astfel, in cadrul programului "Managementul ariei protejate «Poiana Muntioru» - pas decisiv pentru pastrarea statutului de Sit de Interes Comunitar in cadrul Retelei Natura 2000" se va incerca stoparea degradarii habitatelor naturale si a starii de conservare a speciilor de flora si fauna. De asemenea, proiectul de mediu va viza si corelarea cerintelor impuse unei arii protejate cu practicarea agriculturii traditionale de catre localnicii din comuna Vintileasca. Proiectul este finantat prin programul KNIP al Olandei. Rezervatia naturala "Poiana Muntioru" a fost infiintata ca arie protejata in 2005 si a fost propusa si validata in 2007 ca Sit de Interes Comunitar in cadrul Retelei Natura 2000. "Situata in sectorul sudic al Muntilor Vrancei, aria protejata «Poiana Muntioru» ocupa o suprafata de 22 ha in extravilanul comunei Vintileasca, intr-un areal folosit de localnici ca fineata si pasune. Acceptata pe plan national ca arie protejata de interes conservativ deosebit, situl Poiana Muntioru se suprapune peste o fineata impadurita bogata in specii de orhidee. Vegetatia ierboasa abundenta si caracteristicile arboretului din vecinatate fac din acest sit un areal intens frecventat de specii de ungulate si implicit de carnivore mari, aceasta arie protejata facind parte din Reteaua Ecologica Locala pentru Protectia Carnivorelor Mari din Vrancea", a declarat Paul Mihai Giurca, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului. Din 2006 Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice este administratorul legal al acestei arii protejate. Proiectul de mediu va viza in principal reducerea impactului antropic, prin realizarea unui sistem de securizare a limitelor si accesului in aria protejata. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.