Ultima oră

Costeanu vrea sa devina milionar in euro

Mihai Boicu
4 sep 2007 1460 vizualizări
Fostul director al Directiei Tehnice din Consiliul Judetean nu a reusit sa-si vinda ferma de vaci Holstein de la Cotesti, desi a scos-o la vinzare de anul trecut u Ion Costeanu si cei doi prieteni cu care a cumparat ferma de la Valica Epure vor in jur de 1,7 milioane de euro pe aceasta u ferma ar trebui sa fie sub sechestrul DNA, care l-a trimis in judecata alaturi de Marian Oprisan

Ion Costeanu, fostul director al Consiliului Judetean, nu a reusit sa-si vinda ferma de la Cotesti si nici DNA sa-i puna sechestru pe ea, chiar daca a trecut aproape un an de cind a fost scoasa la vinzare. Ion Costeanu a cumparat in anul 2002 fosta ferma de vaci a IAS Rovinco, impreuna cu fostii sai colegi de la Atelierul Judetean de Proiectari, Costel Tomulescu si Mircea Ostoia. Ex-directorul tehnic al CJ a fost trimis in judecata anul trecut de DNA alaturi de Marian Oprisan, presedintele CJ, Mircea Diaconu, vicepresedintele CJ, Valeria Teodorescu, fostul director economic, Liviu Rusu, fost director al Serviciului Drumuri si Poduri, si Valeriu Iacob, fost diriginte de santier la lucrarile executate la drumurile comunale in 2004. Cei cinci sint acuzati de un prejudiciu de opt milioane de lei. "Ne-am hotarit sa vindem ferma pentru ca nu sintem de meserie", a spus Costel Tomulescu unui "cumparator". Acesta a spus ca pina acum au venit multi doritori pentru ferma, care au vazut anuntul publicat pe site-urile se specialitate, insa acestia "vroiau sa o ia degeaba". "A venit chiar cineva din Australia", a spus Tomulescu. Acesta a confirmat, fara sa vrea desigur, ca sint trei co-proprietari ai fermei. Pentru cei care vor sa investeaca in ferma de la Cotesti, Ziarul de Vrancea a aflat si un pret orientativ: 1,7 milioane de euro. Ion Costeanu nu si-a trecut niciodata ferma in declaratia de avere pe vremea cind era functionar public. Ferma, situata intr-o locatie banoasa, a fost cumparata in 2002 si a apartinut fostului IAS Rovinco, vindut pe bucati de Casa de Pensii si Directia Generala a Finantelor Publice din cauza datoriilor de 4 milioane lei la bugetul de stat. Ferma a fost cumparata de omul de afaceri Valica Epure, de la care a ajuns la fostul director al Directiei Tehnice si la Mircea Ostoia si Costel Tomulescu. Cei doi sint asociati cu sotia sa, Floarea Costeanu, in doua firme: Cert Prodex SRL, care se ocupa cu proiectari, si Cert Design SRL, cu design-ul principal obiect de activitate.


Un sac de bani pentru refacerea fermei


Cei trei asociati au hotarit sa vinda ferma anul trecut, insa avind in vedere ca averea lui Costeanu ar trebui sa fie sub sechestru anuntul a fost publicat in octombrie doar pe site-urile de specialitate de pe Internet. Potrivit anuntului, ferma se afla la in zona Gara Cotesti si se intinde pe o suprafata de 14,8 hectare, curti- constructii, la care se adauga 44,18 hectare de teren agricol. Printre constructii se afla doua blocuri de locuinte, fiecare cu cite opt apartamente, spatii cazare si cladiri parter pe o suprafata de 1300 mp, cantina, laptaria si atelierul in suprafata de 3400 mp, 10.000 mp de grajduri, iar locatia are si 42 de vaci rasa Holstein. La acestea se adauga si facilitatile, la care cap de lista este calea ferata, cu ecartament normal, legata la magistrala Bucuresti-Suceava, care trece chiar pe linga ferma. De asemenea, ferma este alimentata cu doua puturi forate la adincimea de 140 de metri, are statie de epurare, energie electrica si nu mai putin de 44,18 hectare teren agricol adiacent. Zona este ideala pentru un depozit de materiale de constructii avind in vedere legatura cu calea ferata, sau chiar pentru constructii de locuinte deoarece distanta este de 10 km de Focsani. Eventualul cumparator trebuie sa investeasca insa sume serioase in constructii si utilaje, care s-au degradat in ultimii ani. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 22 ore, 16 minute, 16 secunde
dar liviu gheorghe cu gasca lui gen dan nichita cind au vindut-o si cui sau au facut-o cadou GOLANI MAFIOTI
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.