Ultima oră

Trei vrinceni au trecut de prima proba la INM

Cristi Irimia
4 sep 2007 1403 vizualizări
Cea mai dificila proba din concursul pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii a fost trecuta de doar trei vrinceni din cei 34 aliniati la start.

De altfel, la nivel national au obtinut minimum 80 de puncte din 100 posibile doar 176 de candidati, in vreme ce 2.459 de pretendenti au fost respinsi deoarece au obtinut sub 80 de puncte. Practic, au fost 100 de intrebari, iar fiecare a fost notata cu cite un punct. Vrincenii care au reusit se numesc Madalina Popescu (84 de puncte), Danut Cristea (82 p) si Iolanda Lacramioara Agafitei (80 p). La un pas de reusita s-au aflat si alti vrinceni: Bogdan Cristian Lacatus (77 p), Sandu Iulian Mihaila (74p). Sandu Mihaila este fratele procurorului Paul Mihaila, din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani. Ceilalti 29 de concurenti vrinceni s-au aflat destul de departe de punctajul necesar trecerii la proba a doua a concursului. Grefierele Viorica Filimon (51 p) si Nicoleta Grosu (48 p) au ratat promovarea in etapa a 2-a a examenului. Alina Ghihanis, fiica procurorului Nicolae Ghihanis a obtinut 55 de puncte. O parte din cei cu punctaje sub 80 vor face contestatie, sperind ca vor fi admisi. La nivel national au fost scoase 240 de locuri de auditori de justitie, 140 pentru procurori, iar 100 pentru judecatori. Urmatoarea proba, pe 11 septembrie, consta in verificarea rationamentului logic, iar ultima in identificarea aptitudinilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat. Rezultatele finale vor fi anuntate pe 25 septembrie. Candidatii care vor fi admisi vor alege abia dupa primul an de studii specializarea, in functie de ordinea mediilor. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.