Ultima oră

Vrincean voluntar la Roma

Cristina Palade
4 sep 2007 895 vizualizări
Voluntarul Crucii Rosii a avut grija de batrini si spune ca vrea sa se intoarca in tara si sa aiba grija de cei suferinzi si aici

Marin Spinu, un barbat de 45 de ani din comuna Mera, este singurul vrincean voluntar la Crucea Rosie din Italia, fiind un intermediar intre Crucea Rosie Romana si cea Italiana. Avind o experienta de voluntariat de opt ani in spate la filiala din Vrancea, barbatul a plecat in Roma, in urma cu doi ani, cu sprijinul si directoarei filialei, Rodica Davidean. Ajuns la Roma, Marin Spinu a urmat cursuri de voluntariat dar si de formare profesionala pentru a putea lucra ca personal auxiliar in spital. In urma absolvirii acestor cursuri, vrinceanul a primit si diplome pentru ca a frecventat cursul teoretico-practic "Primo Soccorso" in 2004 si atestat de voluntariat la Crucea Rosie din Roma in 2006. Ca voluntar, vrinceanul a ingrijit deopotriva batrini si tineri, diferite persoane vulnerabile. "Am lucrat o luna la o batrina de 74 de ani, mama unui carabinier, de care m-am atasat ca de mama mea. Batrina avea o afectiune psihica si motorie si era internata in spital. Simteam ca o ingrijesc pe mama mea. Am mai lucrat la o vila in 2006 pentru trei saptamini, la un batrin care avea o situatie materiala nu tocmai buna. Am renuntat la bani cind a trebuit sa ma plateasca. Mai tirziu a si murit", ne-a spus plin de amintiri Marin Spinu. In afara de cele 20-30 de ore de voluntariat pe care le face in fiecare luna, Marin Spinu mai lucreaza si ca asistent social la domiciliu si la Spitalul San Camilo, la sectia Soccorso si la Fatte Bene Fratello. "Cu toate acestea, voi continua sa lucrez ca voluntar, deoarece sint foarte multi romani si nu numai pe care pot sa-i ajut", ne-a declarat Marin Spinu. Cu toate acestea, vrinceanul ar dori sa se intoarca in tara in cel mult doi ani si sa lucreze tot ca voluntar. "Eu ma intorc pentru ca aici este tara mea si sint cu sufletul aici, cu gindul la parintii si prietenii mei", a mai spus Marian Spinu. Acesta locuieste in Italia alaturi de cei doi copii ai sai, care urmeaza scoala acolo. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.