Ultima oră

Nunta ca-n povesti in capitala culturala europeana

Ziarul de Vrancea
3 sep 2007 1153 vizualizări
Fosta noastra colega, Liliana Nenciu, fost responsabil al Departamentului Social, si-a unit destinul cu alesul inimii, Calin Blaga, in capitala culturala europana Sibiu, acolo unde locuiesc acum tinerii.

Fosta noastra colega Liliana Nanciu s-a maritat la Sibiu

Nunta ca-n povesti s-a desfasurat simbata, in compania prietenilor, colegilor si rudelor. Cununia civila a avut loc la Primaria veche din Sibiu, iar cea religioasa a fost organizata intr-un cadru cu totul si cu totul deosebit, la Biserica "Dretea" din Muzeul Satului. Nuntasii au avut ocazia sa participe la juramintul depus de cei doi tineri intr-un lacas vechi, din lemn, adus in muzeu tocmai din judetul Cluj. Cadrul natural si casele vechi din Muzeului Satului, la vremea apusului, au creat la o atmosfera de basm. Iar la acest lucru s-a adaugat si faptul ca mirii si nasii, tinerii Alina si Costin Ignat, au plecat cu trasurile spre Restaurantul "Trei Stejari", acolo unde a avut loc petrecerea. Liliana a taiat rasuflarea si cu superba rochie alba de mireasa, impodobita cu broderii fine. Desi la Sibiu nu exista aceleasi obiceiuri de nunta ca pe plaiurile vrincene, fericitul eveniment a avut parte de momente inedite, care i-au incintat pe nuntasi. Deschiderea petrecerii a fost data nu de traditionalul dans al mirilor, ci de "duel" cu sabii, prin care cavalerul Calin a dovedit cu brio ca-si merita "domnita". Momentul a fost pus in scena de colegii Lilianei, care s-au si costumat in cavaleri medievali. Ca la orice nunta, bucatele si bauturile alese au fost din belsug, iar muzica pe toate gusturile nu i-a lasat pe meseni sa stea pe scaune. Cei doi tineri insuratei au insufletit atmosfera cu entuziasmul lor si voia buna. Inainte de miezul noptii, mireasa a fost furats de colegii de la cotidianul "Monitorul de Sibiu" si a fost rascumparata de mire si nas cu un numar de semi-striptease, care a infierbintat atmosfera. Desi la Sibiu nuntile nu se intind pina in zori, de aceasta data nuntasii au petrecut toata noaptea. Proaspata familie Blaga va petrece si o romantica luna de miere la Paris. Si fostii colegii de la "Ziarul de Vrancea" sint alaturi de Liliana si Calin si le ureaza traditionalul "Casa de piatra", mult noroc, fericire si multe realizsri in viata pe care au inceput-o impreuna!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.