Ultima oră

Agricultorii asteapta transa a treia a despagubirilor

Doina Ganea
1 sep 2007 614 vizualizări
Temperaturile ridicate, care au ajuns la aproape 40 de grade Celsius, au afectat majoritatea culturilor agricole din judet.

Pentru a veni in sprijinul producatorilor agricoli afectati de seceta prelungita si excesiva, guvernul a acordat despagubiri celor asigurati conform Legii 381/2002, dar a emis si o hotarire pentru a stabili sumele acordate pe culturi si a aprobat alocarea a 500 de milioane de lei - 5.000 de miliarde de lei vechi - pentru acordarea de despagubiri. Culturile agricole pentru care s-au acordat despagubiri si sumele maxime pe unitatea de suprafata sint de 600 lei / hectar pentru rapita, 700 lei / hectar orz si orzoaica si 750 lei / hectar pentru griu si secara. Potrivit specialistilor Directiei Agricole si Dezvoltarii Rurale, in cazul culturilor mentionate care nu au fost afectate in procent de 100% plata s-a facut proportional cu gradul de afectare constatat dupa recoltare. La nivelul judetului au fost depuse 56 de cereri de despagubiri pentru griu, 32 pentru rapita, 12 pentru orzoaica si o cerere pentru orz. Pe masura depunerii cererilor, DADR a solicitat sumele cuvenite in trei transe care cumuleaza o suma totala de 3.251.868,3 lei. Pina in prezent au fost achitate despagubiri beneficiarilor in suma totala de 2,766 milioane lei. "Diferenta corespunzatoare transei a treia, in suma de 485.750,3 lei a fost solicitata Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, dar nu a sosit pina acum. Imediat ce suma va fi virata in contul DADR, aceasta va fi distribuita urgent beneficiarilor", a precizat directorul DADR, Costica Neata. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.