Ultima oră

2 Mai, plaja de la capatul Romaniei

Ziarul de Vrancea
31 aug 2007 1457 vizualizări
Sezonul estival este pe sfîrsite, de aceea, daca vreti sa mai prindeti ceva bronz si sa va aruncati în valurile marii e bine sa va grabiti sa luati trenul spre litoral.

Statiunea si-a pastrat aerul retras si boem, fiind o oaza de refugiu pentru iubitorii marii

Plaja din 2 Mai este o destinatie despre care putini vorbesc, unul dintre singurele locuri de pe litoralul romanesc care a ramas inca neatins de zgomot, agitatie si comercial. Lucrul care va va atrage atentia inca de la inceput, pe linga aerul de izolare si de familiaritate al locului, este faptul ca nu veti auzi nici un fel de muzica pe plaja, ci doar zgomotul valurilor care se izbesc de tarm. 2 Mai a fost pentru mult timp cunoscuta ca o statiune a artistilor si a reusit pina astazi sa isi pastreze o parte din aerul retras si boem, fiind astazi o oaza izolata pentru doritorii de liniste si singuratate. O atractie turistica este si biserica lipoveneasca din sat, care merita vizitata. Daca va treziti la primele ore ale diminetii veti admira un superb rasarit de soare si puteti inspira aerul bogat in aerosoli salini. Seara poate fi la fel de reconfortanta, la un pahar de bere sau o ceasca de cafea fierbinte la singura terasa de la malul marii deschisa la orele serii. Cazarea se face in mare parte in casele satenilor, majoritatea avind afisate la poarta inscriptii cu "ofer cazare", insa pe plaja exista si un camping bine utilat unde va puteti instala cortul. Cea mai confortabila solutie de cazare sint pensiunile si vilele din sat, care sint dotate cu toate utilitatile, preturile fiind in jur de 50-60 lei pe zi. Oamenii sint primitori si deschisi. Daca linistea devine insa apasatoare si simtiti nevoia de o atmosfera ceva mai animata, Vama Veche este la doar citiva kilometri distanta. Accesul in statiunea 2 Mai se face fie pe sosea, pe drumul national de la Mangalia ce se continua spre Bulgaria, fie pe calea ferata, pina la gara Mangalia, dupa care se continua pe sosea cu microbuze care circula pe directia 2 Mai - Vama Veche. Nu va ramine decit sa va bucurati de valuri, soare si multa liniste! (Mihaela BESLEAGA)


La plaja pe insulele din Nordul Germaniei


u daca alegeti Marea Nordului si insulele de aici aflati ca nu aveti voie cu masina, singurul mod de a va deplasa fiind bicicleta


La gindul ca vara e pe terminate, iar costumele baie cu care defilam pe litoralul romanesc vor fi bagate la "uscat" in dulap, ne posomorim cu totii. Asa ca incercam sa cautam o mare care isi poate aduce senzatii si glas de pescarusi indiferent de anotimp. Destinatia este in aceste caz Marea Nordului, care se mindreste cu cele sase insule: Borkum, Juist, Nordeney, Baltrum, Langeoog si Spiekeroog. Pe aceste insule toate simturile vor fi rasfatate. Aerul este dominat de mirosul proaspat de sare si peste, picioarele sint mingiiate de nisipul moale, iar ochiul nu se va satura de peisajul acoperit cu dune de nisip. Fiecare insula incearca sa acopere gustul fiecarui turist, propunind diverse modalitati de recreere. Turistii care vor sa descopere insula se pot plimba ore intregi, pot vizita parcuri nationale, fie pe jos, fie cu bicicleta, sau pot face la retragerea apei plimbari in mare, cu un ghid. Cei care vor sa se relaxeze, pot profita de ofertele oferite de centrele balneare. Sportivii pot practica windsurfing, pe cont propiu sau in cadrul unui curs, care poate fi absovit pe fiecare insula. Pretul cazarii depinde de insula, acesta fiind dependent de gustul turistului. Transportul de la o insula la alta e asigurat de vase, care pleaca regulat, mod in care turistul nu este obligat sa ramina doar pe o singura insula. Fiecare insula are propriile ei traditii transmise si pastrate din generatie in generatie, acestea fiind fie referitoare la prinsul pestelui, fie cele lingvistice sau culinare. O datina comuna a tuturor ostfriezicilor este ceaiul negru, care se consuma de obicei in familie cu frisca proaspata si zahar numit Kluntje. Bautul ceaiului reuneste toata familia la o masa si face din insulari, de obicei tacuti, adevarati vorbareti. Singurele lucruri nedorite de catre insulari sint masinile, circulatia lor fiind strict interzisa, si graba, nordicii fiind adeptii stricti ai linistii si ordinii. (Dana SLINK)


Cu ce sa ne imbracam ca sa fim chic


Se stie de multa vreme ca vrincencele sint frumoase, cochete si foarte atente la hainele si accesoriile pe care le poarta u alb-negru ramine o combinatie in tendinte iar nuantele de mov si gri sint prezente in toate colectiile toamna-iarna u cel putin asa spun cele mai cunoscute creatoare de moda din Vrancea


Indiferent ca e vorba de o prezentare de moda la Bucuresti sau la Iasi ori la televizor, sau un stilist care vorbeste despre tendintele actuale si ne dezvaluie ce se poarta la Milano, Paris sau New York, sau ca rasfoim o revista de fashion, toate aceste activitati ne preocupa in mod deosebit si ne ajuta sa tinem pasul cu moda in toate anotimpurile. Hainele de multe ori sint cele care iti schimba dispozitia si te ajuta sa-ti exprimi personalitatea. Daca in ceea ce priveste materialele, croiala sau accesoriile, stilistii au pareri diferite, in legatura cu un singur aspect par sa fie de acord in totalitate, atitudinea conteaza, felul cum reusesti sa pui in valoare ceea ce imbraci, sa asortezi, sa combini cu succes anumite obiecte vestimentare constituie cu certitudine o arta. E o chestiune de gust si educatie. E cunoscut faptul ca in Vrancea sint femei frumoase carora le place sa fie in tendinte si sa adopte un stil "glamour". Pentru cele care se incadreaza in categoria "fashion victim" avem citeva sugestii care speram ca vor fi de folos.


Curcubeul din dulap


Vara aceasta explozia de culoare pare sa fi fost secretul pentru orice tinuta. Se poarta atit de mult materialele viu colorate, vesele, trasparente, inflorate sau cu motive geometrice incit avem impresia ca lunile insorite vor tine un an. Sfatul stilistilor este sa renuntati la tinutele sobre, in nuante prafuite si sa va accentuati feminitatea cu ajutorul variatei palete cromatice. Rochiile sint cu siguranta un must-have al sezonului, indiferent de imprimeul lor, sint cele care te ajuta sa te simti confortabil dar si sa ai un look modern. Tinutele galbene, verzi, albastre, aurii sau argintii se asorteaza cu accesorii la fel de colorate. "Pentru tinute de toata ziua in vara aceasta a predominat verdele, nuantele de mov de la culoarea visinei putrede pina la lila inchis, rosu este si in acest sezon la putere, in special rochia rosie. In vara aceasta nelipsite sint accesoriile de toate formele si dimensiunile, margele de la cele marunte pina la cele mai mari posibile", ne-a dezvaluit creatoarea de moda Valentina Zisu. Gentile supradimensionale, sandalele cu platforma, curele, bratari, cercei sau esarfe, toate sint in tendinta flower-power. Argintiul si auriul nu trebuie excluse deoarece constituie fita verii si aduc stralucire oricarei tinute. Trebuie sa tineti cont de modul in care combinati toate aceste nuante pentru a obtine un aspect care sa nu para nici prea incarcat si nici nesemnificativ.


Alb-negru, combinatia eterna


Combinatia alb si negru se poate purta la orice virsta si garanteaza succes in ceea ce priveste tinuta de zi sau de seara. Totusi anul acesta nuantele de negru se transforma in nuante de gri iar albul sufera si el modificari, semanind mai mult cu culoarea fildesului. Printurile sint dintre cele mai diverse. "Este foarte trendy aceasta combinatie, alb si negru, indiferent de motivele imprimate, fie ca sint geometrice sau florale", ne-a mai spus Valentina Zisu.


Mult mov si gri pentru colectiile de toamna


Garderoba din sezonul rece trebuie sa includa haine in nuante de gri sau mov pentru aproape toate obiectele vestimentare. "Nuantele de gri inunda acest sezon de la rochii de zi sau de seara pina la mantouri, sacouri, jachete, paltoane, daca sint asezonate cu galben, rosu si chiar maro, creeaza un look dramatic, iar in combinatie cu alb si argintiu sint o varianta chic", este de parere creatoarea de moda Nausica Mircea. Jachetele si paltoanele din aceasta toamna au o mare diversitate de forme si culori, se poarta stilul army, gulerele inalte sau lasate, butonii, nasturi pe doua rinduri etc. "Propun in ceea ce priveste tinutele de zi, tonuri de gri, negru, carouri asezonate cu interferente de mov", a adaugat Nausica Mircea. Propunerile stilistilor sint menite sa va ajute sa creati armonie intre vestimentatia aleasa si felul in care o purtati, de aceea parerea lor trebuie imbinata cu stilul care stiti ca va caracterizeaza. Foarte important de retinut si de pus in practica este faptul ca de cele mai multe ori reusiti sa iesiti in evidenta daca aveti o stare pozitiva, o atitudine relaxata si va place ceea ce vedeti in oglinda. (Roxana FURDUI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.