Ultima oră

Consilierii anti-Oprisan, sicanati in justitie

Cristi Irimia
30 aug 2007 1435 vizualizări
Procesul in care Consiliul Judetean Vrancea contesta o solutie a Parchetului, de netrimitere in judecata a fostilor consilieri judeteni Enache Mindrescu, Raluca Avadani si Marius Vasii, a fost aminat ieri pentru luna septembrie

Cei trei au fost acuzati de fals in inscrisuri sub semnatura privata, de catre CJ, insa procurorii au conchis ca acuzatiile nu au acoperire. Ieri s-a dat un nou termen pentru a se atasa dosarul de urmarire penala de la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani, iar unul dintre consilierii juridici ai CJ a depus o imputernicire la dosar. Mindrescu, Avadani si Vasii au fost reclamati la Parchet de Marian Oprisan, presedintele CJ, dupa "puciul" din toamna anului trecut, cind 22 de consilieri au incercat sa-l schimbe pe baron de la cirma institutiei. Consilierii sus-amintiti au semnat o serie de acte si au dat declaratii pe propria raspundere cu privire la apartenenta lor politica. Pentru ca ar fi dat declaratii duble, pentru PSD si PNL, Oprisan i-a reclamat la Parchet, insa procurorul Luminita Dogaru a dispus netrimiterea celor trei in judecata. Drept urmare, CJ a atacat in instanta decizia Parchetului, iar acum judecatoarea Doina Miron trebuie sa decida daca solutia data la Parchet este legala sau nu. Foarte probabil, Oprisan este printre putinii lideri politici care apeleaza la justitie pentru a se razbuna pe consilierii care au incercat sa-l debarce, in contextul in care exista sustineri conform carora algoritmele politice si vointa politica ar trebui delimitate oarecum de chestiuni juridice. Astfel de idei au fost evidentiate si de literatura juridica de specialitate. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.