Ultima oră

Ploile si grindina au costat 7,8 milioane de lei

Mihai Boicu
25 aug 2007 651 vizualizări
Autoritatile locale au finalizat operatiunea de evaluare a pagubelor care s-au produs in intervalul 1 iulie - 20 august, la solicitarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Cele mai multe probleme au fost cauzate de ploile care au cazut pe 12-13 august si de grindina. In total, daunele au fost evaluate la 7,869 milioane lei de catre comisiile formate din specialisti de la Prefectura, Consiliul Judetean, Inspectoratul de Stat in Constructii, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Sistemul de Gospodarire a Apelor. In infrastructura au fost afectate o aparare de maluri, un baraj, drumuri judetene - 3 km, drumuri comunale - 28 km, strazi si ulite- 18,5 km, un pod si 10 podete. In agricultura, grindina a afectat 4.800 hectare de vie pe rod, in timp ce in silvicultura ploile au avariat un baraj colector de torenti. Din cele 7,869 milioane lei pagube produse, 2,5 milioane sint la Ministerul Transporturilor pentru drumurile nationale si podurile de pe drumurile nationale. In contul Ministerului Agriculturii au fost evaluate pagube de 1,209 milioane lei pentru terenuri agricole si 90.000 lei la un baraj. La MIRA daunele sint de 4,07 milioane lei, din care 325.000 pentru drumurile judetene, 1,8 milioane lei pentru drumurile comunale, 1,238 milioane lei pentru strazi si ulite, 550.000 lei pentru poduri si 100.000 lei pentru podete. Institutia Prefectului a intocmit proiecte de Hotariri de Guvern pentru fiecare din localitatile Vintileasca, Gura Calitei, Poiana Cristei, Mera, Reghiu, Chiojdeni si Slobozia Bradului. "De asemenea, s-a mai intocmit un proiect pentru o portiune de drum national la Racoasa si un drum forestier la Milcovelu", a spus Catalin Dragulescu, purtatorul de cuvint al Prefecturii. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.