Ultima oră

Deputatul Ionescu il reclama pe Gogancea la Guvern

Ziarul de Vrancea
25 aug 2007 1102 vizualizări
Noul adjunct al ISJ a fost calificat drept "hot dovedit cu acte", fiind acuzat atit de disparitia unui calculator, cit si de transferul ilegal al unor elevi u Tudor Gogancea are probleme si cu cartea de munca u Iordache Bostan spune ca MECT nu ar fi aprobat numirea noului adjunct, daca acuzatiile ar fi fost reale

Noul adjunct al Inspectoratului Scolar, Tudor Gogancea, risca sa fie reclamat la Guvern, dupa ce mai multe reclamatii la adresa sa au fost readuse in discutie. Deputatul PD Daniel Ionescu a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca fostul director al Liceului Pedagogic este "hot dovedit cu acte" si ca s-a facut vinovat de furt, fals si uz de fals. Tudor Gogancea a fost acuzat in trecut de disparitia unui calculator de la liceu, precum si de transferul unor elevi inainte de bacalaureat fara a avea situatia incheiata. "Pentru calculatorul pe care l-a furat exista trei procese verbale. Iar trei elevi au fost transferati inainte de bacalaureat fara a avea situatiile incheiate si fara a da diferente. La primul l-au facut director, la urmatorii l-au facut inspector adjunct", a spus Ionescu. precizind ca detine dovezi care atesta ilegalitatile din documentele scolare. Daniel Ionescu a acuzat ieri ca noul adjunct al ISJ, care a fost sustinut in functie de PNL, ar avea avea trecuta o sanctiune in cartea de munca, insa la Ministerul Educatiei ar fi trimis o copie in care nu se afla nimic trecut. "Am copii dupa cartea de munca, cea reala, si le voi trimite si la Guvern", a spus Ionescu. Deputatul a precizat ca are un dosar intreg despre Tudor Gogancea si ca va face si o interpelare in Parlament pe aceasta tema. In plus, acesta acuza si ISJ de fals in acte, avind in vedere ca ar fi acoperit o sanctiune. La vremea respectiva insa, Inspectoratul Scolar a anulat avertismentul primit de Tudor Gogancea in acelasi timp cu directorul Dumitru Sandulachi.


"Daca e convins ca are dreptate, sa mearga inainte si sa justifice"


Tudor Gogancea spune ca pentru toate deciziile pe care le-a luat are acoperire si nu cauta sa intre in polemica cu persoanele care-l acuza. "Daca considera ca are documente si raspunsuri clare, daca crede ca persoana care i-a inminat documentele este de incredere, atunci sa le justifice. Sa mearga inainte, daca e convins ca are dreptate, daca nu ar trebui sa fie mai rezervat. Se pune si problema de ce nu s-au dus la procuratura, care are voie sa verifice totul", spune Tudor Gogancea, precizind ca a intrat in "colimator" inca de la inceputul mandatului de director. Tudor Gogancea ne-a precizat ca in privinta calculatorului, un Pentium 1, acesta a fost dus la reparat pe banii sai si functioneaza chiar si acum in laboratorul de fizica al liceului. Cit despre transferurile elevilor, acestea au fost facute dupa indicatiile venite de la Minister si ISJ, avind in vedere ca regulamentul nu este foarte clar. "Am toate documentele ca sa pot proba aceste lucruri", a adaugat fostul director de la Pedagogic. Gogancea spune ca a descoperit alte inscrisuri in cartea de munca dupa ce si-a depus candidatura pentru functia de director. "Nu e vorba doar ca acel avertisment nu trebuia trecut in cartea de munca. Ci problema e ca intr-o copie la o pozitie era scris ceva si in alta copie, la aceeasi pozitie, era scris altceva. Exista aceeasi parafa, acelasi scris, care nu este al meu, ci al secretarei. Aceste copii au fost inlocuite ca sa scoata in evidenta ca eu am fost sanctionat la un moment dat, si astfel nu pot ocupa functia de director", precizeaza Tudor Gogancea, spunind ca problema a fost clarificata atunci de Minister, odata ce a ajuns director. De altfel, sanctiunea din cartea de munca a constituit in 2006 si motivul actiunii inaintate in contencios administrativ de Carmina Corbeanu, ce viza acelasi post de director de la Pedagogic. Chiar secretara Paula Roscan, care are sub cheie toate documentele de la Pedagogic si pare a fi chiar sursa documentelor care au ajuns acum la deputatul Ionescu, a fost anchetata de Parchet in legatura cu consemnarile facute in cartea de munca a lui Tudor Gogancea.


Adjunctul, aparat si de sef


Noul adjunct al ISJ este sustinut de seful sau, liberalul Iordache Bostan, care spune ca la ISJ nu a primit nici o sesizare cu privire la presupusele nereguli facute de Gogancea. Acesta sustine ca nu stie de ce este acuzat adjunctul sau, desi chiar la inceputul venirii sale la ISJ a insotit corpul de control al Ministerului Educatiei, care l-a anchetat pe Tudor Gogancea inclusiv cu privire la situatia cartii sale de munca. "Nu cunosc probele. Nici de la Minister nu mi-au atras atentia ca au un dosar cu reclamatii la adresa domnului Gogancea, iar raportul dupa ultimele verificari nici acum nu a ajuns. Daca o parte din acuzatii s-ar fi adeverit, atunci nu mi-ar fi acceptat propunerea de a-l numi inspector general adjunct", se scuza seful ISJ, Iordache Bostan. Acesta recunoaste insa si faptul ca PNL duce lipsa de oameni din sistemul de invatamint. "Daca ati sti cu citi directori de licee din Focsani si Adjud am discutat pentru a-i aduce ca adjuncti, insa toti au refuzat. Sa stiti ca functia asta nu este asa de cautata", mai spune Iordache Bostan. (C. STANILA, M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.