Ultima oră

Tinerii, asteptati sa isi aleaga un job

Iulia Crețu
25 aug 2007 761 vizualizări
Absolventiii din Vrancea vor avea la dispozitie sapte locatii de unde se pot interesa de o slujba u tinerii se indreapta spre domeniile care platesc bine, dar si care aduc satisfactii profesionale

E timpul sa fiti independenti! Daca ati terminat liceul si nu mergeti la cursuri mai departe sau ati scapat de facultate si vreti sa aveti proprii bani si sa nu mai apelati la parinti, aceasta este sansa voastra. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea va organiza pe 28 septembrie o bursa de joburi pentru absolventi. Tirgul de locuri de munca se va desfasura in trei locatii urbane si alte patru in mediu rural pentru a da posibilitatea tinerilor de a intra in contact cu angajatorii, dar si cu reprezentantii Fortelor de Munca. Astfel, oferta de slujbe in diferite domenii va fi prezentata la Focsani, Adjud si Panciu, dar si la Valea Sarii, Dumitresti, Dumbraveni si Vulturu. Potrivit declaratiilor Marinei Dantis, director executiv AJOFM Vrancea, in baza de date a institutiei figureaza aproape 400 de absolventi care sint in cautarea unei slujbe, dintre care 130 au terminat scoala in aceasta vara. "Cele 39 de unitati scolare in care am desfasurat actiuni de promovare a serviciilor noastre impreuna cu Inspectoratul Scolar vor fi arondate centrelor in care va avea loc bursa. Numarul absolventilor care vin la noi variaza in fiecare an in jurul cifrei de 600-700 de persoane. Trendul este descendent pentru ca multi dintre tineri aleg sa isi continue studiile. Noi tinem legatura si cu centrele universitare pentru date. Ca rata de ocupare, estimam ca 20-25% din cei prezenti la bursa isi vor gasi de lucru. Locurile pentru absolventi sint subventionate de stat", a declarat Marina Dantis, director executiv AJOFM Vrancea.


Tinerii merg dupa bani


Din sondajul realizat de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea inainte de incheierea anului scolar 2006-2007, multi tineri au declarat ca banii conteaza in alegerea unei slujbe, dar si satisfactiile obtinute pe plan profesional. Peste 40% dintre respondenti au spus ca nu sint interesati de un loc de munca in domeniul in care ei au studiat, adaugind ca ar prefera sa urmeze studii in alte domenii sau sa participe la cursuri de recalificare. "Din 1.000 de absolventi, 18% isi doreau sa profeseze in domeniul in care au studiat, iar 40% isi doreau in alte sectoare sau chiar sa intre in cursuri de recalificare. Tinerii vor locuri de munca in servicii, turism, alimentatie publica, comert, arhitectura, coafor sau armata. Acest din urma domeniu fiind optiunea a 8% dintre tineri. Din chestionar am aflat ca cei care au terminat studii in domeniul constructiilor si al industriei textile nu sint interesati de slujbe in aceste sectoare", a adaugat Dantis. Pina la 28 septembrie, data de desfasurare a Bursei, tinerii absolventi sint asteptati sa afle mai multe detalii la sediul Agentiei de pe b-dul Unirii nr. 53 A. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.