Ultima oră

Inca doua zile de foc

Cristina Palade
23 aug 2007 746 vizualizări
Temperaturile s-au ridicat ieri pina la 36 de grade Celsius in jurul prinzului, punind in dificultate mai multe persoane hipertensive si cardiace.

Un barbat si-a pierdut ieri cunostinta din cauza caldurii

Pina la miezul zilei s-a inregistrat si un caz de lipotimie. Este vorba despre un barbat de 49 de ani care si-a pierdut cunostinta in zona Piatei Moldovei. Se pare ca acesta avea probleme de natura digestiva si o colica abdominala. In momentul venirii ambulantei, barbatul si-a revenit, insa a fost transportat imediat la Spital. Autoritatile au reactivat ieri punctele de prim ajutor, Autoritatea de Sanatate Publica a verificat stocurile spitalelor, in timp ce Serviciul de Ambulanta a suplimentat numarul de echipaje si a instituit garda la domiciliu. Crucea Rosie a pus la dispozitie sediul filialei pentru eventualele urgente. Deoarece ne confruntam cu un al patrulea val de caldura, autoritatile au reamintit masurile care trebuie respectate in aceasta perioada. Toate persoanele ar trebui sa evite iesirile in intervalul orar 10.00 - 17.00 si expunerile la soare, in special copiii si batrinii. In incaperi trebuie mentinuta o temperatura ambientala, adica cu 5-10 grade mai putin decit temperatura de afara. Oamenii trebuie sa poarte obiecte de imbracaminte lejere, ample, din fibre naturale, de culori deschise, iar pe cap palarii de soare. Se recomanda sa se faca mai multe dusuri caldute pe parcursul zilei si sa se consume cite doi-trei litri de apa pe zi. In aceasta perioada trebuie excluse alcoolul, cafeaua si bauturile dulci, dar si alimentele usor perisabile. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.