Ultima oră

Fiica lui Ghihanis da examen la INM

Cristi Irimia
21 aug 2007 1970 vizualizări
Alina Ghihanis, fiica prim-procurorului Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, Nicolae Ghihanis, s-a inscris la concursul pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii (INM). Absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, Alina Ghihanis a fost convinsa de tatal ei sa participe la concursul care va debuta pe 31 august.

Pe lista candidatilor se afla si fratele procurorului Paul Mihaila

"Am discutat cu ea si i-am spus ca ar fi bine sa dea examen. N-a prea fost de acord, insa pina la urma a acceptat. Oricum, mi-a spus ca vrea sa profeseze in Bucuresti, nu la Focsani", ne-a precizat Nicolae Ghihanis. La concursul de la INM s-a mai inscris si Sandu Iulian Mihaila, fratele procurorului Paul Mihaila, din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani. Paul Mihaila este si purtator de cuvint al institutiei, el avind o sora care trece in anul II la INM. Fratele sau, Sandu Iulian, a sustinut si anul trecut examenul pentru admiterea in magistratura, insa a ratat cu putin media minima necesara promovarii concursului. In acest an s-au mai inscris la examen si doua grefiere de la Judecatoria Focsani. Este vorba de Nicoleta Grosu si Viorica Filimon. In total, la concurs vor participa 34 de vrinceni, la nivel national fiind peste 1.400 de candidati. Acestia vor incerca sa ocupe cele 240 de locuri de auditori de justitie scoase la bataie pentru acoperirea "gaurilor" din sistemul juridic. La ora actuala cele mai multe posturi libere sint cele de procuror. Din cele 240 de locuri, 140 sint pentru posturi de procurori, iar 100 pentru judecatori. Prima etapa a concursului (31 august) consta in verificarea cunostintelor juridice prin sustinerea probei grila, eliminatorie. Pentru a fi admisi la urmatoarele probe, concurentii trebuie sa cumuleze minimum 80 de puncte din 100 posibile. Aceasta este, de altfel, cea mai dificila proba din tot concursul, o proba care valoreaza 80% din total. Materiile de examen sint din drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Urmatoarele probe constau in verificarea rationamentului logic si un interviu pentru identificarea aptitudinilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat. Rezultatele finale vor fi anuntate pe 25 septembrie. Candidatii care vor fi admisi vor alege abia dupa primul an de studii specializarea, in functie de medii. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.