Ultima oră

Italienii dau iama la OPC

Mihaela Beșleagă
18 aug 2007 809 vizualizări
Frigiderele si serviciile de utilitati publice se afla in topul nemultumirilor u ATV-uri, biciclete, trotinete si patine cu rotile cu abateri, in valoare de 79.500 lei

Focsanenii sint tot mai nemultumiti de serviciile si produsele pe care le consuma. La sediul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) s-au inmultit numarul sesizarilor si reclamatiilor privind serviciile si produsele de slaba calitate cu care oamenii iau contact zilnic, numai in perioada 6 -12 august fiind inregistrate 22 de reclamatii, mai multe decit in alte perioade. Cei mai multi focsaneni reclama proasta calitate a produselor de uz casnic, in special frigidere si masini de spalat sau serviciile prestate de Compania de Utilitati Publice (CUP RA) sau ENET SA. "Numarul sesizarilor din partea cetatenilor a crescut simtitor in aceasta saptamina. Cele mai multe au vizat serviciile unor companii de utilitati, cum sint CUP si ENET, iar alti cetateni au reclamat starea proasta a frigiderelor sau a masinilor de spalat. Am verificat toate aceste sesizari si doar jumatate dintre ele sint intemeiate", ne-a declarat Cristiana Boldeanu, purtator de cuvint in cadrul OJPC. Venirea "italienilor" acasa a crescut si numarul reclamatiilor privind cheltuielile pentru spatiile apartinind condomeniului in scarile blocurilor, multi stranieri refuzind sa plateasca cheltuielile comune cu ceilalti locatari, argumentind ca au fost plecati si nu au contribuit la restante.


Atentie la biciclete si luminari!


Inspectorii OJPCa au desfasurat in perioada 6-12 august 32 de actiuni de control, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 11.000 lei. Una dintre tematicile de control din aceasta saptamina a vizat inspectii la agentii comerciali care distribuie ATV-uri, biciclete, trotinete si patine cu rotile. S-au gasit produse cu abateri in valoare de 79.500 lei, cele mai multe fiind bicicletele si patinele cu rotile. "Printre deficientele constatate se numara faptul ca multe produse nu sint traduse si in limba romana, la unele nu se da garantie sau certificatele de garantie nu sint conform legii", ne-a mai spus Cristiana Boldeanu. In decursul saptaminii urmatoare inspectorii OJPC vor finaliza o tematica de control care se refera la siguranta produselor care pot afecta securitatea generala a populatiei, in categoria acestor produse intrind luminarile, laserele, ornamentele din plastic sau din ceara in forme de fructe si toate produsele artificiale, cu diverse arome, care pot provoca reactii alergice. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.