Ultima oră

Criminalul din Bolotesti s-a sinucis in fata politistilor

Ziarul de Vrancea
16 aug 2007 2749 vizualizări
Infometat, criminalul Dumitru Mustatea a aparut in sat ieri dimineata u barbatul a intrebat care este starea victimei, nestiind ca aceasta a murit u dupa-amiaza, criminalul a fost localizat si inconjurat de politisti u nesuportind gindul arestarii, s-a sinucis intr-un mod de-a dreptul socant, cel mai probabil cu acelasi cutit cu care a comis crima u politistii spun ca nu au mai vazut asa ceva

Ieri a avut loc deznodamintul tragic in cazul crimei care a ingrozit zilele acestea locuitorii comunei Bolotesti si nu numai. Dumitru Mustatea, barbatul care a omorit-o luni dimineata pe Dana Dumbrava, 32 ani, s-a sinucis ieri dupa-amiaza, dupa ce a fost inconjurat de politisti in satul Gagesti. Acesta a fost vazut inca de dimineata prin sat, unde a venit pe la rude si a fost localizat citeva ore mai tirziu. La vederea politistilor, acesta si-a taiat gitul cu acelasi singe rece, cel mai probabil cu acelasi cutit cu care o omorise si pe tinara cu care avea o relatie sentimentala. Loviturile si le-a aplicat in zona gitului si a inimii. Politistii au fost pe urmele criminalului inca de la primele ore ale diminetii, dupa ce acesta a aparut in sat in cautare de mincare. Una dintre rudele sale s-a trezit ieri dimineata cu Dumitru in curte. Barbatul a cerut o cana cu apa, dupa care s-a interesat de starea Danielei. Rudele spun ca acesta credea ca fata este internata la spital, nestiind ca femeia si-a dat ultima suflare in urma celor cinci lovituri de cutit primite. Auzind ca aceasta a murit, barbatul a plecat intr-o directie necunoscuta, desi cei din gospodarie l-au rugat sa se predea, spunindu-i ca nu are scapare dupa ce l-a vazut toata lumea la televiziuni si ziare.


Sinucidere socanta


Dupa disparitia criminalului, localnicii au sunat la Politie, care a continuat cautarile in zona. In jurul orelor 15.30, Dumitru Mustatea a fost localizat in curtea locuintei lui Adrian Purdel. Dindu-si seama ca nu are nici o sansa de scapare, criminalul a ales sa moara si si-a taiat gitul cu un cutit, probabil cel cu care o omorise si pe Daniela Dumbrava. Politistii au incercat sa-l opreasca pe barbat, dar acesta si-a infipt cutitul si in zona inimii. Vazind ca nu moare, cu un sadism iesit din comun, barbatul a bagat miinile in rana singerinda de la git pentru a-si provoca moartea mai repede. "Nu am vazut asa ceva niciodata in cariera mea", ne-a spus unul dintre politistii de la fata locului. Desi la fata locului a sosit si un echipaj de la Ambulanta, chemat de politisti, medicii nu au putut decit sa constate decesul criminalului. Dumitru Mustatea era cautat inca de luni dimineata de zeci de politisti si a fost gasit imbracat tot cu camasa verde pe care o avea in momentul comiterii faptei. Se presupune ca in perioada in care a fost cautat de politisti acesta s-a ascuns in padurile din zona Bolotestiului sau mai sus, in satul Clipicesti.


Lumea s-a adunat ca la circ


In fata casei unde a avut loc suicidul s-au adunat peste 100 de oameni, in mare parte curiosi si sateni care l-au cunoscut pe Dumitru Mustatea. In timp ce asteptau masina Serviciului de Medicina Legala, care urma sa ridice corpul barbatului, oamenii comentau evenimentele, pornind de la noaptea de luni, cind Mustatea a omorit-o fara pic de mila pe Daniela Dumbrava. Multi dintre cei prezenti isi dadeau cu parerea despre cum s-a intimplat crima si despre ce intentiona sa faca criminalul in momentul in care a fost incercuit de echipele speciale la casa "Rusoaicei", o alta concubina a sa. "Este oribil, nu am mai vazut asa ceva!", a spus Adrian Purdel, proprietarul casei in care a fost gasit Mustatea si care inca tremura in momentul in care a venit Politia. Un alt barbat, care il cunoscuse pe Mustatea, a venit si el la locul sinuciderii. "L-am cunoscut destul de bine pe criminal. A lucrat la o societate de-a mea impreuna cu sotia, vreo sase ani. La inceput era un baiat destul de bun, dar pe urma a inceput sa umble cu minciuna. M-a pacalit apoi cu ceva bani, dupa care a plecat in Italia", ne-a spus fostul patron al lui Mustatea.


A lesinat la vederea cadavrului


In timp ce curiosii stateau in fata casei, Aurica Pricop, o femeie de aproximativ 54 de ani din localitate, a lesinat la vederea cadavrului intins printre rindurile de vita de vie. Ingrozita, femeia a lesinat brusc, pierzindu-si pentru citeva zeci de secunde cunostinta. Dupa toate probabilitatile se pare ca suferea de inima. In ajutorul ei au sarit imediat rudele si vecinii. In cele din urma, femeia si-a revenit si a fost dusa acasa de fiica sa. Dupa cum se stie, luni dimineata, la orele 5.30, o tinara din comuna Bolotesti a fost omorita cu singe rece de concubinul sau. Daniela Dumbrava, de 32 ani si-a gasit sfirsitul dupa ce Dumitru Mustatea, 42 ani, i-a taiat gitul, la primele ore ale diminetii. Dupa comiterea faptei, autorul s-a facut imediat nevazut, fiind cautat ore in sir de politisti, jandarmi si "mascati". Cauza conflictului dintre cei doi se pare ca a fost gelozia dar si o suma de bani pe care tinara i-o datora lui Dumitru Mustatea. Daniela Dumbrava urmeaza sa fie inmormintata astazi la prinz. La funeralii va lua parte si cel care urma sa se casatoreasca cu tinara ucisa, intors de curind din Italia. Baietelul femeii, in virsta de 8 ani, va ramine in grija rudelor. (Dan CHIRIAC, Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 minute, 48 secunde
HM. SA OMORI PE CINEVA CU SANGE RECE SI APOI SA TE SINUCIZI IN ACELASI MOD. E O VORBA LEGEA COMPENSATIEI. DAR CE FEL DE LEGE CAN IN URMA FETEI AU RAMAS LACRIMI SI DURERE? DECE POLITIA NU SI-A FACUT citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.