Ultima oră

Igienizarea si lipsa apei potabile, puncte nevralgice in scoli

Mihaela Beșleagă
16 aug 2007 714 vizualizări
Din 361 de scoli, doar 46 au autorizatie sanitara de functionare u 201 unitati de invatamint nu au apa potabila curenta u "generalul" ISJ va continua vizitele in scoli

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a primit o adresa din partea Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), prin care se face cunoscut in ce masura sint pregatite scolile din punctul de vedere al igienizarii. In perioada 1-15 august, reprezentanti ai ASP au efectuat 361 de verificari la unitatile de invatamint din judet privind stadiul lucrarilor de igienizare. In urma acestor verificari s-a constatat ca doar 46 de scoli din cele controlate au autorizatie sanitara de functionare, dintre care 39 in mediul urban si 7 in mediul rural. O alta constatare a reprezentantilor ASP este faptul ca in 201 scoli din judet nu se asigura alimentarea cu apa potabila curenta. "Acest fapt ma nemultumeste si ma ingrijoreaza. In toate unitatile scolare neracordate la un sistem de apa potabila curenta se vor monta recipiente care sa asigure 2-3 litri de apa pentru fiecare elev", ne-a declarat inspectorul scolar general Iordache Bostan. Trei scoli din mediul rural au spatii de invatamint improprii. Scolile vrincene stau prost si la capitolul canalizare, 199 de unitati de invatamint din cele inspectate nu au un sistem adecvat de colectare a rezidurilor lichide. Reprezentantii ASP au mai constatat in 35 de unitati de invatamint din mediul rural si in doua din mediul urban circuite functionale necorespunzatoare. In 86 de scoli din judet s-au derulat sau sint in curs de desfasurare lucrari de reparatii capitale, constructii de grupuri sanitare, pentru 57 dintre aceste unitati scolare nesolicitindu-se avizul ASP. "Tinind cont de situatie, imi propun finalizarea lucrarilor de igienizare pina la inceputul anului scolar 2007-2008. Voi face o lista cu unitatile unde s-au terminat lucrarile de reparatii capitale si voi cere directorilor sa solicite avize sanitare. Pentru unitatile de invatamint care nu indeplinesc conditiile igienico-sanitare voi intocmi un plan de masuri pentru indreptarea neconformitatilor, consultind cabinetele inspectorilor de specialitate. De asemenea, voi continua vizitele in scoli, care au un efect pozitiv, deoarece astfel se pare ca se misca mai repede lucrurile", a mai adaugat "generalul" Iordache Bostan. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.