Ultima oră

Tinara decapitata din gelozie la Gagesti

Ziarul de Vrancea
14 aug 2007 2336 vizualizări
O tinara din Bolotesti a fost omorita de concubinul ei, ieri, in zorii zilei u dupa ce i-a taiat gitul, barbatul a disparut, iar "mascatii" il cauta fara intrerupere u acesta si-a uitat actele in camera unde a comis fapta u autorul nu poate parasi tara legal, neavind nici buletin, nici pasaport u femeia urma sa se marite cu tatal copilului sau, plecat in Italia, care urma sa revina astazi in tara

O tinara din comuna Bolotesti nu a apucat sa mai vada zorii zilei de ieri. Daniela Dumbrava, de 32 de ani, si-a gasit sfirsitul dupa ce Dumitru Mustatea, 42 ani, despre care politia spune ca era concubinul ei i-a taiat gitul, intr-o criza de furie, la primele ore ale diminetii. Dupa comiterea faptei, autorul s-a facut nevazut, fiind cautat ore in sir de politisti, jandarmi si "mascati". Conflictul intre cei doi a plecat se pare din cauza geloziei dar si de la o suma de bani pe care tinara i-o datora acestuia. Viitorul sot al Danielei, cu care vroia sa faca nunta, urma sa revina azi in tara.


Tragedia s-a petrecut la orele 5.30, in camera unde statea singura Daniela. Copilul sau de 7 ani dormea intr-o alta incapere, in timp ce logodnicul sau este plecat in Italia, de unde trebuia sa se intoarca astazi pentru a face planuri de nunta. Alaturi de femeie se afla Dumitru Mustatea, intre cei doi izbucnind o cearta violenta, se pare, din cauza geloziei generata de intoarcerea logodnicului in tara si a unei sume de bani. Nici macar interventia celor care dormeau in celalalte camere ale casei nu au putut sa o mai salveze pe tinara. Daniela a fost gasita pe fotoliu cu gitul taiat. "Politistii din Bolotesti au fost sesizati telefonic de Titi Dumbrava, 41 ani, despre faptul ca a gasit-o moarta in casa pe sora lui, Daniela. Deplasati la fata locului, politistii au constatat ca trupul femeii prezenta mai multe urme de lovituri de cutit", a declarat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Cercetarile politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale au dus si la un posibil mobil al faptei. "Tinara a avut un conflict cu concubinul ei, caruia ii datora o suma de bani. Rudele femeii, care locuiesc in aceeasi curte, au auzit scandalul, au sarit in ajutorul ei, l-au alungat din casa pe barbat, insa la scurt timp au gasit-o moarta", mai spune Mariana Apostol. Totusi, surse din rindul anchetatorilor spun ca adevaratul motiv al crimei ar fi gelozia. Daniela Dumbrava avea un copil cu un barbat plecat in Italia si urma sa se marite cu acesta. Viitorul sot trebuia sa se intoarca chiar astazi in tara, fapt care se pare ca l-a infuriat fara margini pe Dumitru Mustatea care a decis sa curme aceasta relatie. Ancheta in acest caz de omor iesit din comun este condusa de procurorul Vasile Castu, prim-procurorul adjunct al Parchetului Vrancea.


"Mascatii" au impinzit zona


Imediat dupa comiterea faptei, autorul s-a facut nevazut pe o ulita si nimeni nu stie unde se ascunde. Doua echipe de la Detasamentul Politiei de Interventie Rapida s-au deplasat in Bolotesti si au scotocit casa barbatului, pe cele ale rudelor, dar si cimitirul sau alte locuri unde acesta s-ar putea ascunde. Satenii, adunati in numar mare la locuinta victimei, erau ingroziti de cele intimplate si cereau ca autorul sa fie omorit, singurul lucru pe care-l mai merita acum. "Pentru ce a facut ii trebuie glont. Moarte pentru moarte! Sotul ei e prin Italia, iar autorul mai trecea pe la ea, dar ce facea acolo numai ei pot sti. Cred ca se ascunde pe undeva pe malul Putnei sau intr-un beci de linga Tifesti", isi dadea cu parerea Constantin Calita, un localnic din Bolotesti. De altfel, politistii si-au extins cautarile si in zona comunei Tifesti, un trecator povestindu-le politistilor ca a vazut, in jurul orelor 7.30, un barbat foarte grabit care a traversat Putna, spre satul Clipicesti. "Mi s-a parut suspect, ce sa caute omul ala cu noaptea in cap prin apa. Nu stiam ce s-a intimplat, dar acum cind aud despre fapta am facut legatura. A fugit spre Clipicesti", a spus conducatorul unei masini cu numar de Italia.


S-au cunoscut in Italia


Satenii, toti ingroziti si oripilati de crima comisa de barbatul de 43 de ani, au ramas ore in sir pe la porti, sperind ca trupele speciale sa-si faca rapid treaba si sa-l prinda pe criminal. Din spusele vecinilor, Daniela nu era chiar piinea lui Dumneazeu. Ea a fost in Italia, alaturi de tatal copilului ei, si se pare ca acolo l-ar fi intilnit pe cel care avea sa devina concubinul ei. "Usa nu a fost fortata. Se pare ca ea il astepta", a spus cu teama una din vecine. "Merita sa fie executat pentru ce a facut", a spus si Vasilica Paun, o alta vecina. De altfel, familia s-a aratat foarte reticenta fata de prezenta jurnalistilor, iar citiva cameramani de la posturile centrale de televiziune au fost la un pas sa fie agresati de rude. "Plecati de la poarta mea", tipa fratele victimei, aflat in stare de soc. Imediat dupa ce s-a stabilit identitatea criminalului, cele doua trupe de "mascati" au inceput cautarile in jurul casei victimei, precum si la casa in care statea Dumitru Mustatea. Pe masura ce orele treceau, trupe de mascati si-au largit raza de cautare. Acestia au luat la rind toate casele, scotocind in fiecare pod sau adapost cu fin. Una din casele amanuntit scotocita a fost a cuscrei lui Dumitru, Maria Buhai. "E un om rau, e lacom de bani si ii placeau femeile. E rau ca era golan, nu era un om gospodar. Nu stiu unde s-a intilnit cu ea. Femeia a fost la barbatul ei in Italia. Cred ca acolo s-au intilnit, ca si el a fost in Italia. Nu are ce sa caute la mine, ca nu ne aveam bine. Avem sa-i dam si o suma de bani", ne-a spuse Maria Buhai, in timp ce mascatii ii controlau casa.


Unde duce concubinajul


Procurorii care s-au ocupat de caz nu au vrut sa faca estimari inainte de prinderea criminalului. "S-a comis infractiunea de omor. Dumitru Mustatea este presupusul infractor pe care incercam sa-l prindem", ne-a declarat la locul crimei Vasile Castu, prim procuror adjunct. Pentru depistarea autorului, o echipa de mascati va continua cautarile, acestia fiind ajutati in misiunea lor de catre localnici. De altfel, politistii cer si ajutorul cetatenilor pentru prinderea lui Dumitru Mustatea, dat fiind ca, incoltit fiind, acesta ar putea comite si alte fapte grave. Oamenii legii il cauta pe la stine, manastiri dar si prin padurile din apropierea localitatii. Politistii spun ca acesta nu poate parasi tara intrucit si-a uitat toate actele in care Danielei Dumbrava. Fapta comisa ieri dimineata la Bolotesti aduce in discutie relatiile de concubinaj, care pot provoca de cele mai multe ori adevarate drame. "Relatiile de concubinaj ne-au creat foarte multe probleme de la inceputul acestui an, comitindu-se acte de o violenta foarte grave. Pe aceasta cale facem apel si la celelalte institutii ale statului pentru a efectua controale, verificari in vederea educarii persoanelor care au astfel de relatii", a spus comisarul sef Gavril Iacob, prim-adjunctul sefului IJP Vrancea. Vom reveni cu amanunte. (Cristina PALADE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.