Ultima oră

Sute de gospodarii rupte de civilizatie in urma ploilor

Iulia Crețu
14 aug 2007 681 vizualizări
Peste 700 de familii din satele Petreanu, Tiritu, Milcovelu si Vulcaneasa au ramas izolate in urma ploilor de la sfirsitul saptaminii

Astazi la Prefectura se va reuni Comitetul pentru Situatii de Urgenta care sa evalueze pagubele create de ploile de la sfirsitul saptaminii trecute in localitatile vrincene. In cadrul intilnirii se va avea in vedere si acordarea unei cantitati de combustibil pentru zonele afectate de ape. Chiar daca nu s-a mai ajuns la pragul critic atins de furia apelor din urma cu doi ani, si rabufnirea naturii de acum a facut ravagii si a lasat izolate citeva sute de familii din zona de munte a judetului. Astfel, potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodarire a Apelor, la sfirsitul saptaminii trecute s-au semnalat precipitatii sub forma de ploaie, cantitati cuprinse intre 6,6 litri/mp si 62,51 litri/mp. Riurile interioare nu au inregistrat cresteri de nivel sau de debite astfel incit sa atinga cotele de aparare. Mai multe drumuri si poduri au fost insa afectate de precipitatiile abundente. Printre acestea, drumul comunal DC 149 A, Poiana Cristei-Mahriu-Petreanu-Tiritu a fost distrus aproape in totalitate, ca de altfel si cinci poduri peste riul Rimna. 250 de gospodarii din satele Petreanu si Tiritu au ramas izolate de centrul comunei. De asemenea, drumul comunal DC 178 Bahnele-Poiana Stoichii a fost rupt in mai multe puncte, iar DN 2 R in alte doua locuri, la Crucea si Piriul Mare, unde a avut loc o alunecare de teren pe 500 de metri liniari. Si comuna Mera a fost afectata de vicisitudinile naturii, aici fiind afectate un drum vicinal, dar si un podet peste piriul Milcovelul si un podet din tuburi peste Milcov. Aici, alte 482 de gospodarii au fost rupte de civilizatie, in satele Milcovelu si Vulcaneasa. Ploile abundente au afectat serios si culturile agricole de pe o suprafata de 480 de hectare in comunele Fitionesti si Straoane, pagubele urmind a fi evaluate de Prefectura Vrancea in cel mai scurt timp. "Comitetele locale pentru situatii de urgenta si administratia drumurilor actioneaza pentru inlaturarea efectelor produse. Situatia este monitorizata in continuare", ne-a declarat Adriana Vatasoiu, consilier la Prefectura. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.