Ultima oră

Comisiile de restituire a proprietatilor, in ilegalitate

Doina Ganea
11 aug 2007 637 vizualizări
Sindicalistii de la Propact sustin ca neregulile privind retrocedarile de terenuri sint urmarea nelegalitatii constituirii comisiilor locale de aplicare a fondului funciar

Sindicatul National al Taranilor si Proprietarilor Romani Propact 2005, filiala Vrancea, a cerut recent Comisiei Judetene de Fond Funciar efectuarea unui control privind legalitatea constituirii comisiilor locale de aplicare a legii 247/2005. Sindicalistii sint de parere ca toate neregulile privind retrocedarea terenurilor fostilor proprietari n-ar fi aparut daca s-ar fi infiintat comisiile locale asa cum prevede legea. Presedintele Propact Vrancea, Gino Toma, a cerut in primul rind verificarea comisiilor locale din localitatile Mera, Valea Sarii, Cimpineanca si Vidra. "Am inceput solicitarile noastre cu aceste localitati deoarece primarul de la Mera a fost arestat pentru ca are 47 de dosare penale pentru nerespectarea legilor de aplicare a fondului funciar, primarul de la Valea Sarii a fost si el condamnat penal, iar la Vidra sint foarte multe reclamatii asupra ilegalitatii constituirii comisiei, chiar primarul recunoscind ca «a pus» in comisie oameni care aveau suprafete mai mari de teren", a precizat Gino Toma. Acesta sustine ca potrivit legii trebuiau sa existe convocari nominale ale persoanelor care au depus cereri de restituire, alegerea unor reprezentanti dintre acestia de catre comunitatea locala si procese verbale ale adunarilor de constituire. La Cimpineanca un consilier local a reclamat si a dat in judecata Consiliul Local pentru ilegalitatea constituirii comisiei locale de fond funciar. In prezent se pare ca nici o comisie locala nu a respectat aceste prevederi legale si acolo unde exista totusi procese verbale de constituire, lista participantilor contine doar un sir de semnaturi, fara numele in clar sau datele din cartea de identitate, asa cum ar fi fost normal. "Am cerut la Prefectura si verificarea activitatii acestor comisii de la infiintare si pina acum pentru ca am informatii ca cei din comisii vin o data pe luna, isi iau banii, cam 300-400 lei si daca stau 3 ore la sedinte au obosit. Asa-zisii reprezentanti ai proprietarilor care fac parte din comisii nici macar nu se duc pe teren cind e vorba de identificat parcele sau pentru reconstituirea pe vechile amplasamente", a declarat presedintele Propact. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.