Ultima oră

Judecatorii au decis: Sararu va fi judecat in arest

Cristi Irimia
10 aug 2007 981 vizualizări
Tribunalul a respins ca nefondat recursul formulat de Gheorghe Sararu, primarul suspendat al comunei Mera, impotriva sentintei Judecatoriei Focsani. Instanta de fond hotarise ca masura arestarii preventive a edilului este temeinica si legala, iar Tribunalul a confirmat sentinta data de judecatoarea Anisoara Topor.

Magistratii au hotarit ca nu se impune eliberarea din arest a primarului din Mera

Decizia a apartinut aceluiasi complet de judecata care mai avusese pe rol alt recurs de-al lui Sararu. Este vorba despre magistratii Liviu Celmare, Aneta Bordea si Florentina Timofte. Asa cum era de asteptat, cei trei au facut cerere de abtinere, insa completul care a judecat abtinerea, alcatuit din magistratii Valerica Dobrin, Nicolae Vraciu si Adrian Neacsu, a decis sa respinga cererea. Cei trei au concluzionat ca nu se evidentieaza nici un motiv de incompatibilitate dintre cele prevazute de articolul 47 din Codul de Procedura Penala. Mai exact, desi au mai judecat un recurs de-al lui Sararu, nu se impunea abtinerea deoarece era vorba de alta cauza, desi banuieli si suspiciuni se puteau naste chiar si asa. In aceste conditii, recursul a fost judecat de cei trei magistrati desemnati initial.


Confruntari pe articole de lege


La dezbateri, avocatul lui Gheorghe Sararu, Ion Bratu, a atacat decizia instantei de fond, sustinind ca exceptiile pe care le-a invocat trebuiau admise: "Exceptia de incompatibilitate a completului de judecata ar fi trebuit judecata de alt magistrat deoarece a fost vorba, practic, de o cerere de recuzare (a judecatoarei Anisoara Topor - n.r.). Asadar, alt magistrat trebuia sa se pronunte in privinta ei. Am considerat si consider ca judecatorul care a primit prin repartizare aleatorie dosarul de fond (este vorba de Mandica Badiu, iar speta are prim termen pe 7 septembrie - n.r.) trebuia sa judece si legalitatea arestarii preventive", a spus Ion Bratu. Acesta a atacat si faptul ca judecata a avut loc in Camera de Consiliu si nu in sedinta publica. Reprezentanta Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea, Florentina Sova, a replicat spunind ca articolele de lege din CPP nu prevad in mod expres ca instanta care are dosarul pe rol, la fond, trebuie sa judece si legalitatea arestarii preventive. Sova a reiterat faptul ca Sararu poate reprezenta un pericol public si a cerut respingerea recursului. Gheorghe Sararu se afla in arest din 11 iulie. Urmeaza ca Judecatoria Focsani sa verifice periodic temeinicia arestarii preventive, insa nu mai tirziu de 60 de zile, incepind de ieri. Sararu urmeaza sa raspunda in fata judecatorilor cu privire la acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri oficiale, infractiuni in legatura cu retrocedarea dubioasa a unor intinse suprafete de padure. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.