Ultima oră

Fulgerele au lasat pe intuneric 22 de localitati

Mihaela Beșleagă
9 aug 2007 762 vizualizări
Furtunile, insotite de fulgere si tunete si ploile abundente care s-au abatut asupra judetului nostru in ultimele zile au lasat pe intuneric casele citorva sute de vrinceni

Un copac traznit i-a speriat pe focsanenii de pe strada Timis u precipitatiile nu au depasit 32 l/

Marti, 7 august, in jurul orei 18.00, in urma fenomenelor meteorologice nefavorabile, in retelele de distributie ale Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) Focsani au fost avariate 3 LEA MT, cu 93 PT (posturi de transformare). In urma acestor evenimente, 22 de localitati vrincene au ramas fara curent electric, printre care Timboiesti, Sihlea, Biliesti, Ciuslea, Rachitosu, Radulesti, Golesti, Cirligele, Blidari si Cotesti. Cele 14 echipe de interventie ale Electrica au intervenit operativ, astfel ca ieri dimineata, la ora 7.00, mai erau inregistrate doar sapte deranjamente colective in localitatile Slobozia Bradului (partial alimentata, cu un transformator ars), Suraia, Jorasti, Bontesti, Odobesti, Cimpineanca si Burcioaia. "Speram ca in cel mai scurt timp toti consumatorii sa fie realimentati si problemele sa se rezolve cit mai repede", ne-a declarat Mariana Trif, purtatorul de cuvint al sucursalei Electrica Focsani. In timpul furtunii de marti seara, locuitorii de pe strada Timis nr. 12 din Focsani au fost speriati de un fulger puternic, care a traznit un copac, in jurul orelor 20.30. Oamenii s-au speriat intrucit copacul ardea. O echipa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a intervenit in cel mai scurt timp, a taiat si a curatat copacul, care se afla pe domeniul public, inlaturind orice pericol. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. Probleme nu au aparut nici pe cursurile de apa din judet, precipitatiile nedepasind 32 de litri pe metru patrat, maxima inregistrata la Timboiesti. Potrivit hidrologilor, au mai cazut 31 l/mp la Tulburea, 29,3 l/mp la Groapa Tufei, 27,7 l/mp la Nereju, 25,5 l/mp la paltin, 25,2 l/mp la Colacu, s-au 22,3 l/mp la Reghiu. "A plouat in tot judetul, majoritatea cantitatilor de apa fiind in jurul a 15-17 l/mp. Nivelurile pe riuri au mai crescut, insa nu alarmant. Variatiile au fost de maxim 47 cm, pe Putna, la Colacu. Nu e mult, avind in vedere seceta de pina acum", a precizat dispecerul de serviciu al SGA Vrancea. (M. BESLEAGA, C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.