Ultima oră

Frati prinsi cu un transport ilegal de lemne

Cristina Palade
9 aug 2007 762 vizualizări
Doi frati din satul Podul Manastirii, comuna Mera, au fost prinsi saptamina trecuta de politisti in timp ce transportau 20 de metri cubi de lemn de foc cu doua autocamioane, evident fara documente

Politistii au raportat o actiune de amploare pe linie silvica

"La 4 august, pe raza comunei Mera au fost depistati Stefan si Aristide Sava, ambii din satul Podul Manastirii, care transportau cu doua autocamioane cantitatea de 20 metri lemn foc, fara a avea documente de provenienta si transport. Acestia, la solicitarea politistilor si a specialistilor silvici, au refuzat sa transporte materialul lemnos la locul indicat. Au fost sanctionati cu cite 3.000 lei, urmind ca Ocolul Silvic Focsani sa le impute valoarea materialului lemnos", ne-a declarat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IPJ Vrancea. Potrivit politistilor, fratii Aristide au fost sanctionati in repetate rinduri pentru transporturi ilegale de material lemnos. Acestia sint cercetati penal de catre politistii din Mera si din Andreiasu pentru taiere ilegala si furt de arbori, precum si pentru furtul cantitatii de 18 metri cubi lemn foc din padurile Ocolului Silvic Focsani. In perioada 31 iulie-5 august, politistii de ordine publica din cadrul Politiei au actionat pe raza intregului judet pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice, in colaborare cu specialisti silvici. In timpul actiunii au fost aplicate 14 sanctiuni, din care 5 pentru taieri ilegale de arbori, 4 pentru furt de arbori, o folosire ilegala a ciocanului silvic de marcat si 4 pentru alte infractiuni. Politistii au dat 107 sanctiuni contraventionale, in valoare de 21.913 lei si s-au confiscat 30.437 metri cubi de lemn, in valoare de 3.420 lei. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.