Ultima oră

Se pregateste RCA pentru scutere

Iulia Crețu
8 aug 2007 900 vizualizări
De la inceputul acestui an s-au inregistrat cinci accidente grave in care au fost implicate scutere u inasprirea Codului Rutier i-a determinat pe multi conducatori sa isi incheie polite de asigurare

De la 1 octombrie posesorii de scutere din Vrancea vor fi obligati sa isi faca RCA. Cu toate ca legislatia romana nu cere permis de conducere pentru anumite categorii de scutere, posesorii acestora vor trebui sa plateasca asigurarea de raspundere civila auto. Dupa data de 1 octombrie, persoanele care vor circula fara asigurare RCA pe drumurile publice vor fi plati amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a luat aceasta decizie din cauza numarului tot mai mare de accidente in care au fost implicate scuterele. De la inceputul anului, numai in judetul Vrancea s-au inregistrat cinci accidente grave si alte 25 usoare in care au fost implicate scutere. Potrivit declaratiilor politistilor, cei care le conduc sint lipsiti de experienta, media de virsta a posesorilor fiind intre 16-20 de ani. Cel mai adesea, tinerii pasionati de viteza si scheme periculoase ajung victime ale propriei inconstiente. Ultimul accident cu un scuter a avut loc saptamina trecuta la Panciu, cind un tinar, din cauza neatentiei, a lovit un barbat care traversa strada regulamentar. Prin introducerea asigurarii de raspundere civila auto autoritatile spera la o responsabilizare mai mare a tinerilor posesori de scutere.


Codul ii disciplineaza pe soferi


De altfel, aceste polite vor aduce noi profituri pentru firmele specializate de asigurare-reasigurare, asa cum s-a intimplat si cu noul Cod Rutier. Noua legislatie rutiera a adus profituri destul de mari firmelor de asigurare, unele dintre acestea inregistrind cifre duble fata de perioada similara a anului trecut. Asiguratorii declara ca acest rezultat se datoreaza scaderii daunelor din asigurari auto, ca urmare a aplicarii noului Cod Rutier. Aplicarea noilor masuri a generat o crestere a disciplinei in trafic, iar numarul accidentelor a scazut, cel putin in aceasta perioada. Noul Cod a intrat in vigoare la sfirsitul anului trecut si prevede amenzi mai mari si puncte de penalizare pentru soferii care incalca regulile de circulatie. In Vrancea, numai de la inceputul anului 2007 s-au inregistrat 58 de accidente rutiere grave, cu 17 morti si 49 de raniti grav. Cifrele declarate de reprezentantii firmelor care incheie polite arata ca participantii la trafic au cam luat frica noilor prevederi, astfel ca, la polite Casco, s-au inscris cu peste 80% mai mult decit in perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, valoarea asigurarilor RCA incheiate a fost in crestere cu 50%. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.