Ultima oră

Cine judeca recursul lui Sararu?

Cristi Irimia
8 aug 2007 865 vizualizări
Gheorghe Sararu, fost primar al comunei Mera, a facut recurs impotriva sentintei Judecatoriei Focsani, care a decis ca masura arestarii sale preventive este temeinica si legala.

Edilul suspendat al comunei Mera nu mai vrea "la racoare"

Recursul se va judeca joi, 9 august, speta fiind repartizata prin intermediul programului informatic ECRIS singurului complet de recurs din aceasta perioada de vacanta judecatoreasca. Este vorba de completul alcatuit din magistratii Liviu Celmare, Aneta Bordea si un alt judecator de la o alta sectie, nedesemnat inca. Problema este ca Celmare si Bordea se vor abtine, pentru ca au judecat un alt recurs de-al lui Sararu, in urma cu doua zile, si se afla in incompatibilitate. Ramine de vazut cine va solutiona recursul, nefiind exclus ca toti magistratii din complet sa fie adusi de la alte sectii. Am putea asista, asadar, la situatia ca o cauza penala sa fie judecata doar de magistrati specializati in comercial, contencios sau civil. In situatia in care actiunea va fi respinsa, Sararu va fi judecat in stare de arest, cel putin pina la finele lunii septembrie. Judecatoria Focsani va verifica periodic, dar nu mai tirziu de 60 de zile, incepind din 9 august, temeinicia arestarii preventive. Sararu va fi judecat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri oficiale, alaturi de Constantin Nastase, fost viceprimar la Mera, actual consilier PNL, Ion Copu si Valentin Ursu. Procesul va debuta vineri, 7 septembrie. Anchetatorii mai au in lucru si alte dosare pe numele lui Sararu, tot in legatura cu retrocedarea dubioasa a unor intinse suprafete de padure. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.