Ultima oră

Sanctiuni pentru fermierii care-si lasa terenul pirloaga

Doina Ganea
6 aug 2007 690 vizualizări
Ca stat membru al Comunitatii Europene Romănia este obligata ca pe tot terenul agricol, în special cel nefolosit pentru productie, sa-l mentina în bune conditii agricole si de mediu. Controlul respectarii acestor conditii se face de serviciul control pe teren, din cadrul Sistemului integrat de administrare si control (IACS), gestionat de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura prin agentiile teritoriale.

11 conditii impuse de UE taranului roman

Practic, au fost stabilite 11 conditii pe care fermierii trebuie sa le respecte. In categoria "Standarde pentru evitarea eroziunii solului" sint prevazute trei conditii din care cea mai importanta se refera la faptul ca pe timpul iernii, terenul arabil trebuie sa fie acoperit cu culturi de toamna si/sau sa ramina nelucrat dupa recoltare pe cel putin 20% din suprafata arabila totala a fermei. Pentru respectarea "Standardelor de mentinerea continutului optim de materie organica in sol", floarea soarelui nu se cultiva pe aceeasi suprafata mai mult de 2 ani consecutiv, iar arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil este permisa numai cu acordul autoritatii competente pentru protectia mediului. La categoria "Standarde pentru mentinerea unui nivel minim de intretinere a solului", se intezice suprapasunatul pajistilor permanente, taierea arborilor solitari si/sau a grupurilor de arbori de pe terenul arabil. "Standardele pentru mentinerea suprafetei existente de pajisti permanente" obliga mentinerea suprafetelor de pajisti permanente la nivel national, existente la data de 1 ianuarie 2007. Sanctiunile pentru nerespectarea de catre fermieri a acestor obligatii constau din reducerea sprijinului financiar solicitat proportional cu gravitatea incalcarii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.