Ultima oră

Sararu, intre arest si libertate

Cristi Irimia
5 aug 2007 863 vizualizări
Astazi la Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani s-ar putea clarifica o parte din aspectele care-l vizeaza pe primarul suspendat al comunei Mera, Gheorghe Sararu. In primul rind, este vorba despre recursul formulat de Sararu impotriva deciziei Judecatoriei Focsani, instanta care i-a respins liberarea provizorie sub control judiciar.

Ultimele incercari ale primarului suspendat pentru a fi judecat in libertate

Tot astazi, Judecatoria va fixa un termen pentru verificarea legalitatii si temeiniciei arestarii preventive a lui Sararu, avind in vedere faptul ca dosarul a fost trimis de procurori la instanta. Procedura de verificare a legalitatii arestarii va fi repetata o data la 60 de zile, in cazul in care se va incepe judecarea lui Sararu in stare de arest.

Recursul de astazi, de la Tribunalul Vrancea, va fi judecat, cel mai probabil, de un complet alcatuit din magistratii Nicolae Vraciu, Liviu Celmare si Aneta Bordea. La primul termen al recursului, magistratii Maria Onose si Costica Dita s-au abtinut, cererea lor fiind admisa pentru ca au mai judecat alte spete cu Sararu, luna trecuta.

Gheorghe Sararu a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri oficiale.

Alaturi de edilul din Mera, au mai fost trimisi in judecata alte trei persoane: Constantin Nastase, fost viceprimar la Mera, actual consilier PNL, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, Ion Copu si Valentin Ursu, acuzati de complicitate la abuz in serviciu. Parchetul ii acuza pe Copu si Ursu ca au inlesnit activitatea infractionala a lui Sararu, in contextul in care procurorii sustin ca reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut cu incalcarea legii. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.