Ultima oră

Suspectati de inselaciune cu file CEC fara acoperire

Cristina Palade
4 aug 2007 823 vizualizări
Un vrincean si un galatean sint suspectati de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ ca au folosit file CEC fara acoperire pentru a achizitiona produse de la mai multi furnizori, producind astfel un prejudiciu estimat la aproximativ 350.000 lei.

Un focsanean si un galatean sint cercetati pentru inselarea unor firme cu 350.000 lei

Astfel, Claudiu-Eugen Turcu, 24 ani, din judetul Galati, in calitate de reprezentant al unei societati din Focsani, in perioada aprilie-mai 2007 s-a aprovizionat cu marfuri de la diversi furnizori, iar pentru plata acestora a emis file CEC fara acoperire in valoare de 200.000 lei. Ulterior, marfurile achizitionate au fost redirectionate prin folosirea unor societati comerciale fictive cu sediile in Marasesti si Galati, iar documentele originale ale acestora (carnete de facturi, chitantiere, stampile) au fost depistate si ridicate cu ocazia efectuarii unor perchezitii domicilare. In urma acestor perchezitii, s-a constatat ca o parte din marfa a fost vinduta, iar banii obtinuti au fost folositi in interes personal, iar bunurile ramase au fost gasite intr-un depozit situat pe raza judetului Cluj. In urma cercetarilor, tinarul a fost retinut de politisti pentru 24 de ore, urmind sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. De asemenea, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor il cerceteaza sub aspectul savirsirii infractiunii de inselaciune si pe focsaneanul Constantin S. Acesta, in calitate de administrator al unei societati comerciale, s-a aprovizionat cu marfa de la doua societati, iar pentru plata acesteia a emis file CEC fara acoperire, in valoare de 120.000 lei. Barbatul mai este suspectat si de complicitate la inselaciune. Din cercetarile efectuate pina in prezent, politistii au stabilit ca acesta a inlesnit activitatea infractionala a unui barbat necunoscut inca, prin faptul ca a falsificat o carte de identitate si un carnet de munca, cu ajutorul carora persoana respectiva a contractat credite de nevoi personale la mai multe banci din Focsani, pe care nu le-a mai achitat. Cu ocazia efectuarii unei perchezitii la domiciliul suspectului, au fost descoperite documentele si stampila societatii care a fost folosita pentru savirsirea actelor infractionale. De asemenea, in baza datelor si informatiilor detinute pina in prezent, autorul inselaciunii bancare va fi identificat in scurt timp. Focsaneanul este cercetat in stare de libertate pentru documenterea intregii activitati infractionale. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.