Ultima oră

Spitalul are paznici maidanezi

Cristina Palade
4 aug 2007 823 vizualizări
Pina va scapa de ei, conducerea spitalului si-a propus sa-i imblinzeasca si sa le angajeze un medic veterinar

Cea mai mare unitate cu paturi din judet are in jur de 14-15 paznici maidanezi. Acestia pazesc cu stoicism toate intrarile din spital, atit in fata, cit si in spate, alaturi de cei citiva gardieni angajati cu carte de munca. Nu de putine ori au fost cazuri in care oamenii au fost nevoiti sa «vorbeasca» cu patrupedele care le stateau in cale pentru a putea trece prin curtea spitalului, dar nu au fost nevoite sa le dea si bacsis. Mai grave au fost situatiile in care oamenii au fost nevoiti sa se apere cu ce aveau la indemina pentru a scapa de jivine sau chiar de a veni cu mincare de acasa pentru a putea intra in spital la rude sau prieteni. De multe ori «paznicii spitalului» trag din containerele de gunoi diferite resturi, devenind un pericol nu numai pentru oamenii care tranziteaza curtea spitalului, dar si principalii cauzatori ai unor focare de infectie. Gabriel Negoita, managerul interimar al Spitalului Judetean, a solicitat primariei de mai multe ori pina acum sa adune pe "comunitari" si sa-i duca intr-un adapost special amenajat, dar pina in prezent nu s-a facut nimic. "Am apelat si la primarie. Deocamdata, se lucreaza la niste adaposturi moderne", a mentionat Gabriel Negoita. Pina una alta, solutia cea mai buna gasita de conducere se axeaza pe zicala «fa-te frate cu dracul pina treci puntea». "Unde sa-i duc? Deocamdata, daca te porti frumos cu ei si le dai mincare nu este nici o problema", a adaugat Negoita. Conducerea spitalului s-a gindit chiar si la angajarea unui medic veterinar, dar si la posibilitatea de a-i imblinzi pe acesti ciini comunitari. "Sa-i omorim nu putem. Peste tot sint astfel de ciini. Nu putem actiona brutal asupra lor", a mai spus Negoita. Mentionam ca de la inceputul anului si pina in prezent au fost doua persoane muscate de cinii, una din ele fiind chiar un angajat al spitalului. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.