Ultima oră

Numai trei terase din Focsani au autorizatie

Iulia Crețu
4 aug 2007 1973 vizualizări
Consilierii locali sint nemultumiti de activitatea angajatilor Primariei, pe care-i acuza de incompetenta u in vizita pe care au facut-o joi la terasele din oras alesii au observat ca acestea depaseau ca suprafata cifrele din documente

Consilierii locali focsaneni au luat joi la rind terasele din Focsani. Dar nu pentru a bea un suc sau pentru a minca un profiterol, ci pentru a masura cu ruleta metrii pe care patronii isi desfasoara activitatea. Cum era si de asteptat, consilierii au gasit suprafete mult mai mari decit cele declarate in acte, pentru care agentii economici nu platesc impozite la Primarie. In vizorul consilierilor au intrat 15 terase, dintre care numai 3 respectau cifrele reale necesare obtinerii avizului de functionare. De altfel, la votul alesilor, numai trei locatii au primit unda verde pentru obtinerea autorizatiei de functionare, SC "HG&I COM" SRL, de pe b-dul Garii nr. 24 (Extrem Caffe), SC "SR&SM Impex" SRL, de pe b-dul Independentei (Cupidon fast-food) si SC "Velvet COM" SRL, de pe str. Cuza Voda nr. 59 (Restaurant Wassermann). "Numai 3 terase se apropie de suprafata reala pentru a primi avizul de functionare, restul depaseste suprafata declarata. Asa cum stau lucrurile acum este clar ca avem de-a face cu o economie subterana care aduce bani doar in buzunarele celor care detin terase si nu in buzunarele Primariei", a declarat democrata Mioara Lazar. Consilierii au gasit unii patroni de terase care si-au intins mesele pe sute de metri patrati, desi de la Primarie primisera aviz pentru citiva zeci de metri. Vinovati pentru aceasta stare de fapt au fost gasiti si sefii departamentelor Urbanism si Agenti Economici din cadrul municipalitatii care nu au verificat situatia de pe teren dupa ce au eliberat actele patronilor. "La terasa de vis-a-vis de Capela am gasit 220 de mp in loc de 21 mp cit declarase patronul. Pentru acest lucru i-as da afara pe sefii de la Urbanism si de la Agenti Economici. Trec pe acolo si vad ca au terasa cit o jumatate de teren de fotbal. Am fost apoi la cineva care ne-a spus ca are concesiune. Domnul Stanciu ne-a spus ca nu are si cind am vazut dosarul ne-am convins ca omul avea dreptate. Trag un semnal de alarma asupra angajatilor din Primarie", a spus si social-democratul Ion Vlase. Reprezentanta de la biroul care se ocupa de agentii economici din municipiu si-a facut mea culpa, Elena Gheorghe avind sa suporte insa mustrarile primarului. Decebal Bacinschi a declarat ca pentru cei care nu au respectat prevederile legale se va gasi o modalitatea de a-i sanctiona si de a recupera banii. "Cele trei vor primi autorizatie de functionare. Pentru cei care au ocupat suprafete mai mari decit au declarat vom gasi o modalitate de a recupera banii", a precizat si primarul Bacinschi. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.