Ultima oră

Ajutoare pentru casele arse din Soveja

Mihaela Beșleagă
4 aug 2007 1083 vizualizări
Autoritatile locale sint in plin proces de colectare de fonduri si cautare de sponsorizari pentru sprijinirea familiilor care si-au pierdut locuinta si intreaga avutie in deflagratia din 29 iulie.

Pina acum, ajutoarele in bani se ridica la 25.000 lei

Oamenii care au ramas fara case in urma incendiului devastator din Soveja, de acum o saptamina, vor primi ajutoare. Consiliul Judetean a alocat deja 15.000 lei pentru sinistrati. Comisia formata din consilieri locali, insarcinata cu stringerea de bani in rindul locuitorilor judetului, a adunat pina la aceasta data aproximativ 10.000 lei. "Primaria a deschis un cont si la BCR. Am demarat deja actiuni si la alte banci, pentru obtinerea de sponsorizari. Zilele trecute am mers si la Bucuresti pentru a obtine fonduri de la Guvern. Deja am terminat de curatat terenul unde au fost casele arse, pentru a incepe cit de curind constructia noilor locuinte", ne-a declarat Costel Plesa, primarul din Soveja. Prioritate in reconstructia caselor vor avea cei trei oameni care si-au pierdut in incendiu singura locuinta, respectiv Costel Axinte, Ion Ghimpu si Domnica Tuluca, care vor primi si ajutoare suplimentare. Citiva oameni politici locali, reprezentanti ai Partidului Democrat, si-au anuntat deja intentia de a reconstrui casa Domnicai Tuluca, care are in grija patru copiii cu dizabilitati. Autoritatile locale au promis ca vor asigura oamenilor ramasi fara case si material lemnos pentru constructie: 25 mc lemn de lucru pentru proprietarii celor cinci case arse in totalitate si 13 mc de lemn pentru ceilalti, care au avut pierderi mai putine. Pina la reconstructia noilor case, care vor fi gata in luna octombrie, dupa cum anticipeaza edilul din Soveja, sinistratii locuiesc la rude sau in sediul Primariei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.