Ultima oră

Noi licitatii pentru medicamente la Spitalul Judetean

Cristina Palade
3 aug 2007 723 vizualizări
In momentul de fata, Spitalul Judetean se afla in situatia de a achizitiona medicamente in regim de urgenta

In luna octombrie va avea loc o noua licitatie la Spitalul Judetean pentru achizitia a 300 de tipuri de medicamente. Potrivit managerului Spitalului Judetean, aceste achizitii vor fi suficiente si pentru inceputul anului 2008. "In cursul lunii octombrie are loc descrierea ofertelor pentru un numar de 300 de medicamente, care sa acopere toata gama, mai putin medicamentele pentru cele trei programe, de transplant, oncologie si diabet. Dupa prezentarea ofertelor, are loc achizitionarea propriu-zisa a aceatora", a declarat managerul Gabriel Negoita. In momentul de fata, cea mai mare unitate cu paturi din judet se gaseste in situatia de a achizitiona medicamente in regim de urgenta, deoarece furnizorii de medicamente care au licitat medicamentele la un pret, la incheierea contractului au cerut alt pret, mult mai mare. "Noi sintem la faza in care achizitionam medicamente in regim de urgenta, deoarece cei care au oferit un pret la inceput, acum au modificat preturile, cerind mai mult", a mai spus Negoita. In prezent, Spitalul Judetean are trei farmacii, doua dintre acestea cu circuit inchis si una cu circuit deschis, pentru programul de transplant, oncologie si diabet. Pentru a nu fi lasate sa expire, medicul care prescrie astfel de medicamente este de multe ori nevoit sa prescrie cite doua retete pacientilor, astfel incit sa nu ramina in stocul farmaciei o perioada mai mare de timp. "In momentul de fata, in farmaciile spitalului avem medicamente posttransplant, adica medicamente folosite pentru transplantul de organe, intr-o cantitate destul de mare, iar medicul care prescrie astfel de medicamente este nevoit sa faca cite doua retete, una pentru medicamentele posttransplant, care pot fi luate din farmacia cu circuit inchis si alta pentru o farmacie cu circuit deschis", ne-a spus Gabriel Negoita, managerul Spitalului Judetean. Momentan, Spitalul Judetean duce lipsa de citeva medicamente, de tipul antibioticelor usoare, cum ar fi penicilina si oxacilina. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.